Rektör Kavuncu görevi devraldı

1007

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğüne ataması yapılan Prof. Dr. Vural Kavuncu görevi geçici olarak yürüten Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören’den devraldı.
“SAYIN KAVUNCU’YA
İŞLEYEN BİR ÜNİVERSİTE
TESLİM EDECEĞİZ”
Törende ilk sözü Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören yaptı. Gören açıklamasında Kavuncu’ya başarılar dilerken tıp fakültesini zor şartlarda bugünlere getiren herkese teşekkür etti.
Gören, şunları söyledi: “4 aydır tedbirden yürüttüğümüz rektörlük görevi Vural Kavuncu’ya Cumhurbaşkanımız tarafından tevdi edildi. Üniversitem, Kütahya ve kendi adıma bu görevin kendisine hayırlı olmasını diliyorum. Yine aynı şekilde birlik ve beraberliğimizi sürdüreceğimizi düşünüyorum ve buna inanıyorum. Ama iki ayrı tüzel kurum olarak yürüyecek. Biz yine iç içe ve birlikte olacağız Kütahya için. Rektörlük görevine geldiğim günden itibaren desteklerini esirgemeyen ve yeni üniversitenin kuruluş çalışmalarında ciddi roller alan akademisyenlere ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İki üniversite arasında ayrım yapmadan her türlü imkânı sunduk. Sağlık Bilimleri Üniversitesi kurulduğu andan itibaren Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu fakülteye dönüştüğü şekliyle, Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi yeni bir fakülte olarak, Simav ve Gediz’de bulunan Meslek yüksek Okulları ve Enstitümüz yeni kurulan üniversiteye bağlandı. 330 civarında akademik ve idari personel Sağlık Bilimleri Üniversitesine kanun gereği aktarıldı. Bu süre içinde biz herhangi bir akademi ilan, görevde yükselme ve atama yapmadık. Bu süreçte ciddi sıkıntılar yaşadık. Ancak bu sıkıntıları aştık. Sayın Kavuncu’ya işleyen bir üniversite teslim edeceğiz.” dedi.
“ÜNİVERSİTESİNİN
BİLGİSİ VE TECRÜBESİ
YOL GÖSTERİCİ
OLACAKTIR”
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi dekanlık binasında düzenlenen cübbe giyme töreni ile rektörlük görevini devralan Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu iki üniversitenin birlikte Kütahya için çalışacağına vurgu yaptı.
Rektör Kavuncu, şunları kaydetti: “Üniversitemiz yeni bir üniversite değil. Mevcut üniversitemizden bazı bölümlerin ayrılarak kurulmuş olan bir üniversite. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi sadece bölünme üniversitesi değil. Aynı zamanda bir yenilenme, yeni tema ile ortaya çıkan bir üniversite. İşleyen bir üniversite olması açısından kendimi şanlı görüyorum. Aynı zamanda yeni bir tema ve yeni bir sisteme entegre etme açısından yeni bir görev. Bu noktada avantaj ve dezavantajlarımız var. Biz elimizden geldiğince, ülkemizin imkanları mertebesinde avantajlarımızı en üst düzeyde kullanıp diğer yönleri kapatmak olacak. En önemli avantajımız Dumlupınar Üniversitesi. Üniversitesinin bilgisi ve tecrübesi yol gösterici olacaktır. İki üniversite kardeş gibi sinerji içinde enerji üreteceğine yürekten inanıyorum. Tüzel yapılar farklı olsa da bazı avantaj ve imkanları bir müddet ortak kullanacağımız açıktır. Bu işleyen sistem kendi kendine olmadı. Büyük emekler var. Mayıs ayından itibaren süreci iyi yöneten ekibe teşekkür ediyorum. Araştırma üniversitesi olmak gereklerden bir tanesi. Sağlık hizmetleri konusunda üniversitemizin önceliği ilimizin ve bölgemizin ihtiyaçlarını karşılama ve nitelik katmaktır. Sağlık Bakanlığı ile ortak bir çalışmamız var ve bu nokta sağlık hizmetlerine katkımız çok önemlidir. Yeni ekiple birlikte diş hekimliğinin hastane ihtiyacını karşılayacağız. Bu önceliklerden bir tanesi” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir