Köylülere Orköy Kredi Desteği

1016

Orman Genel Müdürlüğü tarafından köylülerin yaşam standartlarını yükseltmeyi amaçlayan destek projesi kapsamında her yıl verilen Orköy kredileri bu yılda sahiplerini buldu.
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Orman ve Köy İlişkileri Şube Müdürlüğü tarafından takip ve koordine edilerek dağıtılan krediler orman köylüsü vatandaşlar tarafından ilgi görüyor.
Bölge Müdürü Adnan Kayım; orman köylülerinin verilen kredilerden memnun olduklarını belirtirken 2018 yılında 118 aileye süt sığırcılığı ve süt koyunculuğu olmak üzere toplam 2.986.000 TL kredi desteği yapıldığını söyledi. Kayım; “Ekonomik ve Sosyal içerikli verdiğimiz krediler ile orman köylümüzü kalkındırmayı ve aynı zamanda ormanlarımız üzerindeki sosyal baskıyı azaltmayı amaçlıyoruz. Vatandaşlarımızın orköy kredilerine olan talebi bizleri de memnun ediyor. Bu çalışmalarda emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Verilen kredi desteği ile; ormanların korunması, geliştirilmesi, işletilmesi ve genişletilmesi sağlanırken, aynı zamanda ormanların içinde veya bitişiğinde yaşayan köy halkının kalkınmalarına da katkıda bulunuluyor. MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir