Termal Turizm Merkezinde bayram yoğunluğu

950

Türkiye’nin önemli termal turizm merkezlerinden biri olan Kütahya’nın şifalı termal suları ile ünlü Yoncalı Termal Turizm Merkezi’nde, yaz mevsimi ve yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle yoğunluk yaşanıyor.
Kent merkezine 20 kilometre mesafede bulunan ve zengin mineralli sularından dolayı tercih edilen Yoncalı Termal Turizm Merkezi, son günlerde nüfusunun yaklaşık 20 katı ziyaretçiyi ağırlıyor.
Hem yaz mevsiminden hem de yaklaşan Kurban Bayramı’ndan dolayı merkezde hizmet veren otel ve tesisler, yüzde 100’lere varan doluluk oranına ulaşmış durumda.
Yoncalı’da Apart Otel işletmeciliği yapan ve Kütahya Belediyesi Kent Konseyi Termal Turizmi Geliştirme Çalışma Grubu Başkanı Cafer Küçük, yaptığı açıklamada, kaplıca tatillerinin genellikle kış aylarında tercih edildiğini, ancak son yıllarda yaz aylarında, bayram tatillerinde termal turizm merkezlerinin sıkça tercih edilir duruma geldiğini söyledi.
Kütahya’nın termal ve şifalı sular yönünde önemli bir merkez olduğunu, Yoncalı Termal Turizm Merkezinin de bu yönüyle ön plana çıktığını aktaran Küçük, şöyle konuştu:
“Yoncalı’mızda bulunan termal sularımız yaklaşık 40 santigrat derecesi ile insan vücuduna en uyumlu su özelliği taşıyor. Mineral bakımından da oldukça zengin olan suyumuz bu nedenle sıkça tercih edilmekte. Normalde fizik doktorları romatizma hastalarına kaplıcaları tavsiye etmez. Ancak Yoncalı’daki suların minerallerinden dolayı romatizma ve romatizmal hastalıklarda kullanılan tek su özelliği de taşımakta. Eklem ağrıları, siyatik, kas gerilmeleri, kısmen felçlerden, diz ağrılarında, damar sertliklerinde ve kazalardan sonraki travmaların tedavilerinde kullanılan tek sudur.”
Yoncalı Termal Turizm Merkezi birçok kesim tarafından tercih edilmesinden dolayı yaz sezonunda ve bayram tatillerinde nüfusunun yaklaşık 20 katı ziyaretçi ağırladığını da kaydeden Küçük, “Yerleşik nüfusu 500 civarında olan Yoncalı’nın yaz sezonu ve bayram tatillerinde 10-15 bine ulaşabilmekte. Burada, Edirne’den Gaziantep’e kadar Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen birçok misafiri ağırlıyoruz. Önceden insanlar, ‘10 gün iznim olsa tatile ve denize gitsem’ diye düşüyordu. Şu anda insanlar bilinçlendi ve 10 günlük iznini denizde değil termalde geçirmeyi tercih ettiler. Bundan dolayı bilhassa bayram öncesinde büyük bir yoğunluk yaşamaktayız. İnsanlar bir hafta on gün önceden rezervasyon yaptırmakta ve şu anda yer bulma şansı yok.” diye konuştu.
Yoncalı Termal Turizm Merkezinde bulunan bir Termal Otelin Genel Müdürü Ahmet Erdem de yaşanan yoğunluktan dolayı duydukları memnuniyeti ifade etti.
Termal merkezinde hem otel hem de devre mülk imkanlarıyla hizmet verdiklerini anlatan Erdem, şunları kaydetti:
“Kütahya’nın aslında yeni turizm alanı olarak gözüken bu bölgede il merkezinden olduğu kadar şehir dışından da birçok misafiri burada ağırlayabilmekteyiz. Türkiye’de kaz dağlarından sonra oksijenin en fazla olma özelliği olan Yoncalı, bu yönüyle de tercih edilmekte. Biz de otel olarak burada misafirlerimize hem konaklamalarında hem de damak zevklerine hitap eden yemeklerimizle ev konforunu sunuyoruz. Dolayısıyla genelde kış aylarında tercih edilen termal tatil, son yıllarda artık yaz aylarında da sıklıkla tercih ediliyor. Gerek sezon nedeniyle gerekse yaklaşan Kurban Bayramı’ndan dolayı doluluk oranımız her geçen gün artmakta.”
Yoncalı Termal Turizm Merkezine Ankara’dan gelen İdris Kaplan da hem tatil yapmak hem de şifalı sulardan faydalanmak için burayı tercih ettiğini söyledi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir