Frig vadisi bölgeyi kalkındıracak

1204

Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir, ve Ankara arasında yer alan Frig Vadisi, son dönemde yapılan yatırımlarla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi.
İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak ve İl Genel Meclisi üyeleri öncelikle Sabuncupınar köyünde restore edilen eski konak/yeni frig evini ziyaret ettiler. Ardından Fındık, Doğuluşah, İnli ve Söğüt köylerindeki frig eserlerini gördüler. Meclis üyeleri Sabuncupınar, İnli ve Söğüt köylerindeki frig evleri hakkında bilgiler alıp turizmde önemli bir potansiyele sahip olan frig vadisini ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin konaklama ve ihtiyaçlarını giderecek altyapının hazır olmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirttiler…85’te

Önümüzdeki yıllarda bölgeyi daha tanınır hale getirmek için çaba sarf edeceklerini belirten Başkan Yılmaz; ” Bu bölgeye gelecek olan turistlerin hem bölge halkına hemde İlimize katkısı oluyor. Bu sebepten dolayı bu bölgedeki evlerin ve tarihi eserlerin daha fazla korunmasını burada yaşayan köylülerimizden istiyoruz. ” dedi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir