ÖNDER bir yılını Kütahya’da planladı

956

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Planlama ve Koordinasyon Toplantısı Kütahya Emet Termal Otel’de yapıldı. Toplantıda dernek bünyesindeki tüm komisyonların eğitim yılı içinde gerçekleştirecekleri projeler belirlenerek karara bağlandı.
ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu başkanlığındaki toplantıya İcra Kurulu, Yönetim Kurulu ve komisyon üyeleri katıldı. Toplantının bir bölümüne AK Parti Kütahya milletvekili İshak Gazel ve Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş da iştirak etti. İki günlük toplantının ilk gününde 2018-2019 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilecek faaliyetlere ilişkin planlar masaya yatırıldı. Aksayan yönlerin de tartışıldığı toplantıda, gün sonunda yıl içinde yapılacak faaliyetler belirlendi. İkinci gün ise faaliyetler ortak bir havuzda toplanarak kararlar alındı.
Büyük fotoğrafı görmek önemli
Toplantının açılışında bir konuşma yapan ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, toplantının büyük fotoğrafı görme ve birlikte oluşturma açısından önemsedikleri bir çalışma olduğunu söyledi. “Bizim geleneğimize göre istişare çalışmalara zenginlik katar” diyen Bekiroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim de bu iki günlük istişarelerimizde hem ÖNDER’i hem de ÖNDER’le ilişkili kurumlarımızı, bütün paydaşlarımızı geliştirmiş oluruz hem de toplamda imam hatipleri geliştirmeye bir katkımız olur. Bu katkı da ülkemizin gelişmesine, İslam dünyasının ve insanlığın gelişmesine katkı olacaktır.”
Hedefimiz gençlik
ÖNDER Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Köse ise konuşmasında, “Bizim tüm çalışmalarımızda hedefimiz gençlik. Sahada komisyonlarımız var, bir de sahaya destek olan komisyonlarımız var. Bu organizasyon şeması içerisinde işlerimize yoğunlaşacağız ve hep birlikte başarılı çalışmalara imza atacağız” dedi.
Planlar oluşturuldu
Toplantıda daha sonra ÖNDER’in komisyonları ayrı ayrı çalışma takvimini oluşturmak üzere yuvarlak masa toplantılarına geçti. Teşkilatlanma, Üye İlişkileri, Öğretmenler, Eğitim, Kültür-Sanat, Basın-Tanıtım, Uluslararası İlişkiler, Öncü Spor, Okul Aile Birliği ve Gençlik Komisyonları ayrı ayrı toplantılarını gerçekleştirdi. Her komisyon, üyeleriyle birlikte yıl içinde yapacakları faaliyet, program ve organizasyonları belirledi.
Anket sonuçları değerlendirildi
Toplantının diğer bir gündem maddesi ise yönetim kurulu üyeleri arasında yapılan anketin değerlendirmesi oldu. ÖNDER Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Nedim Erdemir moderatörlüğünde anket sonuçları değerlendirildi. Aksaklıklar ve sorunlar tartışıldı. Strateji ve faaliyet önerileri üzerinde duruldu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir