Kütahyaspor kulüp başkanı Tekdemir istifa etti

1047

Kütahyaspor kulüp başkanı Ahmet Tekdemir, görevinden istifa ettiğini açıkladı.
Tekdemir, kulüp binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Şu anda içinde bulunduğumuz kulüp binamızın terk edilmesiyle ilgi valilik tarafından gelen yazının tarafımıza ulaştırılması, artık yönetim kurulu olarak da şahsım adına olarak da bu işi yürütmenin imkansız hale geldiğini üzülerek belirtmek isterim.” dedi.

“BAŞKAN SARAÇOĞLU BÜYÜK KATKILAR SAĞLADI”
Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun kulübe büyük katkılar sağladığını, bundan sonra da gelecek yeni ekibe destek vermeye devam edeceğini dile getiren Tekdemir, şöyle konuştu:
“Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıl şampiyonluk yolunda çok ciddi adımlar atarak hedefe doğru ilerlemek istedik. Ancak son2-3 hafta kala bu hedefimize ulaşamadık. Bu süreçte bize her türlü maddi manevi destek olan tüm yönetici arkadaşlarıma, siyasi parti temsilcilerine ve özellikle belediye başkanına teşekkür ederim. Bu sezon için ben kendi adıma bir yönetim kurmak istemediğimi şampiyonluk yaşayamadığımız için söylemiştim. Ancak yaptığım deklerimin sonucunda da bir talip çıkmazsa Kütahyaspor’u yalnız bırakmayacağıma ve bununla ilgilide elimden gelen gayreti göstereceğimi ifade etmiştim. Nihayetinde yapılan olağan üstü genel kurul toplantısında herhangi bir adayın çıkmaması ve transfer sezonun başlamış olması nedeniyle hızlı bir şekilde yönetim oluşturulması noktasına gittik. Ve yaptığımız çalışmalar neticesinde ilk genel kurul toplantısında yeni yönetim kurulumuzu teşkil ettik. Yeni yönetim kurulumuzla birlikte arkadaşlarımızın birlikte yaptığımız çalışmalar neticesinde gerek teknik heyet konusunda gerekse sporcu konusunda transfer çalışmalarına hızlı bir şekilde başladık ve transfer çalışmalarına önemli ölçüde tamamlamaya gayret ettik.”

“HİÇBİR GELİRİ KALMAYAN STADI, OLMAYAN BİR KULÜBÜ İDARE ETMENİN GÜÇLÜLÜĞÜNÜ TAKDİRLERİNİZE BIRAKIYORUM”
“Ve şuan itibariyle aslında bir eksiğimiz kalmadı” diyen Tekdemir, şöyle devam etti: “Tabi kamuoyundaki taraftarlarımız arkadaşlarımızdan çok daha fazla büyük transferler bekliyorlardı. Fakat biz mevcut ekonomik yapımıza uygun ve aç diyebileceğimiz sporcuları ve kaliteli yetenekli sporcuları bir araya getirmeye öne aldık. Tabi bunların hiçbirisi kendi başımız yaptığımız şeyler değildi. Teknik heyetle birlikte yaptığımız çalışmalar oldu. Ve Kütahyaspor kulübüne yakışır transferlerimizi gerçekleştirdik. Sezon başı itibariyle Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun söylemleri doğrultusunda yemek ve yatak konusunda bu yıl içinde destek olamayacağına açıklaması üzerine kulüp binamızı tekrar sağ olsun Belediye başkanımın destekleriyle tadilata aldık şu anki bulunduğumuz binayı bu tadilatı gerçekleştirip içerde bütün nevresim takımları, halıları, boyası, badanası olsun bütün tesisat işlemlerini tamamladık. Dolayısıyla yemek ve yatak konusunu kulübümüzde çözmüş olduk. Transfer çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Bütün alt kadrolarını tamamdık ve 5 Ağustosta başlayacak olan kamp çalışmalarına tam ve eksiksiz bir şekilde hazırlanmış olduk. Tabi bu geçen süreç içerisinde hiçbir desteği alamadık. Sadece yönetim kurulumuzun ve benim katkılarımla gerçekleşen ödemeler oldu. Hiçbir geliri kalmayan stadı, olmayan bir kulübü idare etmenin güçlülüğünü takdirlerinize bırakıyorum.”

“BİZİM KADAR FEDAKAR BİR KULÜP BAŞKANI OLAMAZ”
Görev sürecinde çok ciddi çalışmalar yaptıklarını da kaydeden Tekdemir, “Çok ciddi bir maliyetlerle bir şeyler yapılmaya çalışıldı. Kamuoyunda bizi takdir eden oldu takdir etmeyen oldu ama şunu herkes bilmesi lazım ki bizim kadar fedakar, bizim kadar kendini bu işi sevdalı bir şekilde hiçbir kulüp başkanı olamaz. Benim yönetimimde ki arkadaşlarım kadar bu işleri yapabilecek yönetim çok azdır. Gecemizi gündüzümüzü bu işlere ayırdık siyasi partiler olsun tüm kamuda ki valimizden tutun belediye başkanımıza varıncaya kadar her bir noktaya ulaşmaya çalıştık. Fakat yapılan girişimler hep sonuçsuz kaldı. Süreç içeresinde en önemli desteği her zaman ki gibi belediye başkanı Kamil Saraçoğlu verdi. Arkasından onun da bir süreci var yardımlar gelmesinin de bir süreci var bizim şuandaki durumumuza baktığında her şey olumsuz giderken biz vefa sezonu adı altında bir sezon başlatmışken bununla ilgili kamuoyunda ciddi bir hareket beklerken gerek kamuoyundan gelen desteğin olmaması gerek ekonomik isteklerin ve taleplerin yerine gelmemiş olması. Şuanda içinde bulunduğumuz kulüp binamızın terk edilmesiyle ilgi valilik tarafından gelen yazının tarafımıza ulaştırılması artık yönetim kurulu olarak da şahsım adına olarak da bu işi yürütmenin imkansız hale geldiğini üzülerek belirtmek isterim. Çok sevdiğim Kütahyasporu hayatımda ki en çok ilgi duydum bir çalışmadır. Yönetiminde bulunduğum süreçler içeresinde Kütahyaspor’dan ötürü hiçbir sıkıntı yaşamadım. Kütahyaspor’a hizmet etmenin Kütahya’ya hizmet etmek olduğunu bilen bir insanım ve bunun için yapmış olduğum fedakârlıktan da hiçbir zaman pişman olmadım. Benim için en önemli şey Kütahya’mızın kalkınmasının en iyi şekilde temin edebilmek.”

“GÖREVİ BIRAKIYORUM, KONGRE KARARI ALDIRDIM”
Tekdemir, açıklamasının son kısmında ise şu ifadelere yer verdi: “Bugün itibariyle kulüp başkanlığını bırakıyorum yönetim kuruluna ifade ettiğim gibi kongre kararını aldırtırdım bu kongre neticesinde sporcu kardeşlerimizin burada mağduriyet yaşamaması için yine kendimizde fedakârlığı yaparak 5 ağustosta başlayacak olan kongreye kadar bütün süreçteki olan tüm hazırlıkları eksiksiz bir şekilde tamamlayıp sorunsuz bir şekilde lige başlamasını temin ediyorum. Kütahyaspor için en önemli destek Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu kendisinin bu süreçte Kütahya sporla ilgili gerek gösterceği kişiler gerekse kendi kuracağı bir ekiple Kütahyasporun düştüğü bu zor durumdan kurtarabileceğini ve bu süreç içerisinde her zaman olan desteğini eksik etmeyeceğini düşünüyorum. Kamil Saraçoğlu’nun bu süreçte Kütahyasporumuzun şampiyonluğu için geçmişte nasıl olduysa yine ciddi destekler sağlayacağını düşünüyorum. Kendisinin işaret edeceği ekibe sonuna kadar destek olacağıma huzurlarınızda söylüyorum.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir