Milletvekillerinden bedelli askerler için girişim

1017

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ve CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, 21 günlük temel eğitim verilecek olan bedelli askerlik eğitiminin Kütahya’da yapılması için harekete geçti.
MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:
“Torba Yasanın TBMM’de kanunlaşması ile birlikte Bedelli Askerlik çok yakın bir tarihte yürürlüğe girecektir. Bu seferki “Bedelli Askerlik” uygulamasında 21 gün Temel Eğitim de mevcuttur. Bilindiği üzere temel eğitimler er eğitim tugaylarında verilmektedir.
Milli Savunma Bakanlığımızdan talepte bulunarak, temel eğitimin verileceği er eğitim tugayları arasına Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı’nın da dahil edilmesini isteyeceğiz.
Aziz şehrimiz için karşımıza çıkan her türlü fırsat, küçük – büyük demeden değerlendirilmelidir. Bir defaya mahsus olacak olsa da, bu kararın ekonomik darlık içinde bulunan Kütahyalı esnafımıza ve şehrimize önemli bir ekonomik katkı sağlayacağına, ayrıca ilimizin tanınırlık, bilinirlik oranını artıracağına inanıyorum.”
CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap da, bedelli askerlikteki eğitim süresi olan 21 günlük temel eğitimden yararlanacak askerlerin Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı’nda eğitimini yapması için Milli Savunma Bakanlığı’na talepte bulundu.
Kasap, Milli Savunma Bakanlığı’na gönderdiği talep dilekçesinde, Kütahya’nın ulaşım açısından eğitim görecek askerlere ve ailelerine büyük kolaylık sağlayacağını belirterek şöyle dedi:
“Kütahya ilimize ulaşım diğer çevre illerinden çok kolay. Özellikle Ege bölgesinde ki erlerin ulaşımı açısından düşünüldüğünde Kütahya bu bölgenin merkezi konumunda. Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı’nın temel eğitiminin verileceği er eğitim tugayları arasına dahil edilmesi hem şehir ekonomisine katkıda bulunacağı gibi, ilimizin tanınırlığını da artıracaktır. Milli Savunma Bakanlığımıza talep dilekçemizi gönderdik. Umut ediyorum bakanlık tüm bu artıları dikkate alıp talebimize karşılık verecektir.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir