İlk Müjde Tavşanlı’ya geldi

1239

Cumhurbaşkanlığı Yeni Hükümet Sisteminin İlk Müjdeli Haberi Tavşanlı’ya geldi.
Cumhurbaşkanlığı Yeni Hükümet Sisteminin ilk müjdeli haberini duyuran
Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesinin genişleme alanında en büyük engel, Çobanköy yol ayrımından itibaren mevcut sanayi alanına kadar ki alanın orman vasfında olduğunu belirten Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler; “2014 yolundan itibaren bu alanın Osb genişleme alanına dahil edilmesi ile ilgili talebimiz orman sınırlarının değiştirilmesinin Anayasa gereği zorluğu nedeniyle Bakanlıkça kabul görmemişti. Osb 2. Etabının altyapısı Bakanlıkça ihale edilmiş, yaklaşık 9 yatırımcıya 2. Etaptan ön tahsis yaparak yaklaşık 3.000 kişilik istihdamın önünü açmıştık.
Ancak talepte bulunan 20’ye yakın yatırımcıya ise yer bulamaz hale gelmiştik.Bu amaçla önce Örenköy sınırlarında yeni bir alan için teşebbüse geçtik; tarım arazilerinin sulanabilir olması istenilen alan büyüklüğünü oluşturmadı ve karar Bakanlıktan olumsuz geldi.
Şu an için ise Osb alanının tam karşısında önce mücavir alan genişlemesi kararı sonra ise Osb alanı genişleme alanı çalışmalarımız devam etmektedir.
Tam bu çalışmalar devam ederken bugün ekli Resmi Gazete’de yayınlanan mevcut Osb alanına Çobanköy yol kavşağına kadar alanın orman sınırları dışına çıkarılarak Osb alanına dahil edilmesi kararının müjdesini aldık.
Bunun anlamı şu; Hükümetimiz Tavşanlı Osb alanının genişlemesi için bu alanı başka bir yerde orman dışına çıkarılan alan kadar yer gösterilmesi kaydıyla hazine parseline dönüştürdü. Bu Türkiye’de ilk defa uygulanan ve Tavşanlı Osb alanı için alınan karardır.
20 Ocak günü Sn. Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’ın Kütahya’ya gelişinde bu konu gündeme getirilmiş, Cumhurbaşkanı’mız tarafından bu konuda çalışma yapılması talimatı Orman Bakanımız Sn. Veysel Eroğlu’na verilmiştir. Sn. Bakanımız Veysel Eroğlu’da anayasa değişikliği ile çok zor olacak bir işi anlattığım şekliyle formülüze ederek Tavşanlı halkının yanında yer almıştır.Yani, 20 fabrikanın ve yaklaşık 3500 kişilik istihdamın önünü açmıştır.
Konu ile yakından ilgilenen Sn. Valimiz Ahmet Hamdi Nayır nezdinde Tavşanlı Kaymakamı’mız Yüksel Kara ve Orman Bölge ve ilçe Müdürlüğü personeline, Konunun gündemde olduğu günlerde vekilimiz olan Sn. Vural Kavuncu’ya, İl Başkanımız Ali Çetinbaş ile İlçe Başkanımız Nejat Tülek’e, Ticaret Odası Başkanı DAVUT Efe’ye konunun takibinden dolayı ve evrakların hazırlanmasında katkısı olan Belediyem imar servisi elemanlarına Tavşanlı halkı adına teşekkürü bir borç bilirim” dedi.
MUSTAFA DEMİRBAŞ




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir