Eğitimcilerden çocuk istismarı ve çocuk ölümlerine tepki

1014

Eğitim-Bir-Sen Kütahya şubesi üyeleri, çocuk istismarı ve ölümlerini protesto etti.
Sendika binasında bir araya gelen Eğitim-Bir-Sen üyeleri adına açıklama yapan sendikanın Kütahya Şube Başkan yardımcısı Mehmet Zahit Behdi, son günlerde çocuklara yönelik istismar ve katledilme olaylarının ülkeyi büyük kaygıların eşiğine getirdiğini söyledi.
Çocuk cinayetleri ve kayıplarının arttığını ve bu durumun sıradanlaşmaya başladığını dile getiren Behdi, şöyle konuştu: “Bir çocuğun katledilmesi, bir insanın yaşam hakkının ihlal edilmesinin çok ötesinde insanlığın tükendiğini, vicdan ve merhametin iflas ettiğini gösteren ve zerre insanlık nasibi olanı bile yaralayan bir durumdur. İki masum evladımızın art arda gelen ölüm haberlerinin tüm ülkede, toplumun her kesiminde yarattığı üzüntü ve öfke hepimize bazı gerçekleri çok çıplak bir şekilde gösterdi. Savunmasız masum çocuklara dönük her türlü şiddet, istismar ve katledilme olaylarının toplumda yarattığı sorgulamanın temelinde, yitirdiğimiz bu evlatlarımızla birlikte toplumdan iyilik, merhamet ve vicdanın da eksildiği gerçeğidir. Çocukların korunmasında bütüncül bir yaklaşımın geliştirilmesi, Milli Eğitim, Aile ve Sosyal Politikalar ve İçişleri Bakanlığı’ndan, basın medya enformasyona kadar ilgili tüm kamu kurumlarının, bu konuda çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşları ve akademinin işbirliği içerisinde ortak adımlar atması ile mümkün olabilir.

“CANİ, HASTA RUHLU” DİYEREK İŞİN İÇERİSİNDEN ÇIKMA KOLAYCILIĞINA DÜŞMEMELİYİZ”
“Canımızı ne kadar yakarsa yaksın bu olayların faillerine “cani, hasta ruhlu” diyerek işin içerisinden çıkma kolaycılığına düşmemeliyiz” diyen Behdi, şöyle devam etti: “Bu faillerin hangi koşullarda nasıl bir eğitim ve yetiştirilme tazının ürünü olduklarına dair ayrıntılı çalışmalar ortaya koymak durumundayız. İnsani hasletleri yozlaştıran etmenlerin, insani değerleri ayakta tutma dirayetinden daha hızlı yayıldığı her koşulda maalesef bu gibi menfur olayların yaşanılması kaçınılmaz olacaktır. Eğitim-Bir-Sen olarak yarınımıza umut olan çocuklarımızın korunması için her türlü çabanın bir parçası olduğumuzu bir kez daha deklare ediyor ve bu olayların bir daha yaşanmaması için önleyici tedbirlerin kamu STK işbirliği ile etkin bir şekilde geliştirileceğine inanıyoruz. Bu vesile ile bu menfur olayı kınıyor, evlatlarımızın kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyor, ayrıca yargı ve yasal düzenleme süreçlerinin yakın takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz.”
Toplantıya, Genç Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen hanımlar komisyonu üyeleri de katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir