Önce Kur’an sonra mangal

1156

Kütahya’da bir caminin görevlileri, çocukları yaz Kur’an kursuna özendirmek ve cami sevgisi kazandırmak amacıyla, cami avlusunda mangal etkinliği düzenledi.

CAMİLER ÇOCUKLARLA ŞENLENDİ
Diyanet İşleri Başkanlığının, “Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi” sloganıyla başlattığı Kur’an kursları Kütahya’da da büyük ilgi görüyor.
Yaz Kur’an kursları sayesinde, camiler çocuk sesleriyle şenlendi.
Açılan yaz Kur’an kurslarında eğitim veren bazı görevliler, çocukları yaz Kur’an kursuna özendirmek ve cami sevgisi kazandırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor.

ÇOCUKLAR İÇİN MANGAL
Saray Mahallesi’ndeki Şehitler Camisinde görevli imam hatip Ahmet Aydın ve müezzin Mehmet Coşkun, ders sonunda, hayırsever vatandaşların desteğiyle çocuklar için cami avlusunda mangal etkinliği düzenledi.
Cami cemaatinin katkılarıyla mangalda pişirilen köfteler çocuklara ikram edildi.
Cami imam hatibi Ahmet Aydın, yaptığı açıklamada, çocukları yaz Kur’an kursuna heveslendirmek adına çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti.
Bugün de çocuklar için mangalda köfte hazırladıklarını dile getiren aydın, şunları söyledi: “Kursumuza gelen evlatlarımıza her gün ayrı hediyeler veriyoruz. Bugün de değişiklik olsun diye mangal hazırladık. Cemaatimizin ve hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle bugün camimizin avlusunda çocuklarımız için mangalda köfte yapıyoruz. Çocuklarımıza köfte ve ekmekten ikram ediyoruz. Rabbim evlatlarımıza Kur’an aşkını lütfeylesin. Kur’an’i bir hayat nasip eylesin. Cami görevlileri olarak yavrularımızın eğitimi ve onların dini eğitimleri için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. İnşallah bu yavrularımız da vatana ve millete hayırlı birer birey olurlar.”

ÖĞRENCİLER OLDUKÇA MEMNUN
Yapılan etkinliklerden memnun olduğunu ifade eden öğrencilerden Furkan Ekinci ise, “Okullar tatil olduktan sonra camiye gelmeye başladık. Burada Kur’an-ı Kerim öğreniyoruz. Hocalarımız bizlere bir birçok dini bilgi ve sure öğretiyorlar. Hocalarımızdan Allah razı olsun. Onlar bizleri Kur’an’a teşvik etmek için köfte ekmek yaptılar.” diye konuştu.
Kursiyerlerden Mustafa Talha Sarıca da, “Kursumuz çok güzel geçiyor. Hocalarımız bazen bize çikolata veya dondurma alıyor. Bugün de yine bizler için mangal yaptılar. Geçen sene de hocamız kendi arabasıyla bizi parka götürmüştü. Sağ olsunlar bizim için birçok etkinlik yapıyorlar.” ifadelerini kullandı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir