TÜFAD seminerde ünlüleri ağırladı

974

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Kütahya Şubesi tarafından düzenlenen “Özdemir Arat Zorunlu Bölgesel Gelişim Semineri”ne başarılarıyla ünlenen çok sayıdaki spor camiası mensubu Kütahya’da tecrübelerini antrenörlerle paylaştı.
Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Kütahya Şubesi tarafından; “Özdemir Arat Zorunlu Bölgesel Gelişim Semineri” kapsamında düzenlenen panele FİFA Kokartlı hakem Halis Özkahya ve Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan konuşmacı olarak katılarak sporseverlerle Kütahya Yazma Eserler Kütüphanesi toplantı salonunda bir araya geldiler.
Yazma Eserler Toplantı Kütüphanesi salonundaki seminerde konuşan Kütahya TÜFAD şube başkanı Mehmet Acet antrenörlerin takımlarının başında sahaya çıkmalarını ve yaş gruplarından küçük çocuklara futbolu sevdirmelerini dile getirdi.
Acet konuşmasında, şunları söyledi: “Belli problemlerimiz var bu problemlerin giderilmesi için bu seminerler yapılıyor. Bu düzenlediğimiz seminerde de bu problemleri çözersek bizlere katkısı ve faydası çok olacak. Birinci sırada ele aldığım sorun ise sadece Kütahya’mızın değil tüm ülkemizin problemi, daha önce her takım bir antrenörle anlaşır diye bir madde yoktu. Bu maddeyi TÜFAD genel başkanlık ile iletişim sonucunda oldu. Şimdi her kulüp bir antrenörle anlaşmak zorundadır. Bunu oturttuk fakat sıkıntı olan şu ki, antrenörler takımların başında değil! Bu sene başarılı antrenör seçmeye çalıştım. 10 tane takım başarılı olmuş bir üst lige çıkmış ancak antrenörü takımının başında sahaya çıkmamış. Burada aslında başarınızı inkâr ediyorsunuz. Biz bu sene bunu takip edeceğiz uzun süreli takımının başında çıkmayan ya da kartını başkasına vererek antrenörlük yapanları takibe alacağız. Böyle bir durumda Kütahya TÜFAD şubesi olarak referans olmayacağız.”
Yaşayan insanlara ahde vefa duygularını göstermek amacıyla bu yıl düzenlenen eğitim semineri isminin Kütahya futbolunun yaşayan efsanelerinden Özdemir Arat adına düzenlendiğini belirten Acet, “Antrenörlerimizin gelişim ve bilgilerinin güncellenmesi için 2 yılda bir yapılan semineri bu yıl “Özdemir Arat Zorunlu Bölgesel Gelişim Semineri” adı ile düzenliyoruz. Yaklaşık 200 antrenörümüze, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından görevlendirilen eğitimciler tarafından yazılı ve görsel sunumlarla eğitimler verilecektir. Ayrıca seminer kapsamında düzenleyeceğimiz panele Kütahya’nın yetiştirdiği gurur kaynaklarından birisi olan FİFA kokartlı hakemimiz Halis Özkahya ve futbolda elde ettiği başarılarla ismini Avrupa’ya bile ezberlettiren Altınordu Futbol Kulübü’nün değerli Başkanı Seyit Mehmet Özkan konuşmacı olarak katılacaktır.” dedi.
Elde ettiği başarılarla Türkiye ve Avrupa futboluna damga vuran Altınordu Futbol Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, seminere konuşmacı olarak katıldı.
Bir sunum eşliğinde katılımcılara Altınordu Futbol Kulübünün tesisleşmesi ve altyapı sistemi hakkında bilgiler veren Başkan Seyit Mehmet Özkan, çok küçük yaşlardan itibaren çocukları kulüp bünyesine kazandırdıklarını söyledi. Futbolcu yetiştirirken yola ‘İyi birey, iyi vatandaş ve iyi futbolcu’ parolasıyla yola çıktıklarına dikkat çeken Özkan, Türk futbolunun sonuca odaklı bir hal aldığını ve bundan dolayı kalıcı başarılar elde edilemediğini söyleyerek, “Milyonlarca gencimiz var ve onlara yatırım yapan yok. Biz Altınordu olarak aile eğitimine büyük bir önem veriyoruz. Çünkü bizim ülkemizde daha spor kültürü oturmadı. Çok küçük yaşlarda altyapı okullarımıza kazandırdığımız gençler arasından en akıllı ve en uyumlularını seçiyoruz” dedi.
Katıldıkları turnuvalardaki maçlarda yaşadıkları anılarını paylaşan Özkan, “Oyuncularımızdan öncelikle futbol oynamalarını ve mesleklerini yapmalarını istiyoruz. Bunu yaparsak zaten sonuç gelecek. Biz artık babaları olduk. Ama futbolcular bizden çok menajerlerini dinliyor. Her şey para mı? Evet para önemli de bu kadar da mı önemli. Önce adam olun. 7 yaşından itibaren çocuklarımızı eğitmeye başlıyoruz ve içlerinde gerçekten müthiş çocuklar var. 7-9 yaş arasında sadece çocuklarımızın yetenekleri ve arkadaşlık ilişkilerini geliştiriyoruz. 10-13 yaş gruplarında ise temel futbol eğitimine başlıyoruz. 14-16 yaş grupları ise bizim orta okulumuz. 17-19 ise bizim lisemiz” diye konuştu.
Başkan Özkan’ın ardından kürsüye gelen Kütahyalı hakem Halis Özkahya ise, maçlarda futbolcularla yaşadıkları iletişim problemlerinden örnek verdi. Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi hakkında da konuşan Özkahya, sistemle ilgili eğitimlere katıldıklarını ve önümüzdeki yıldan itibaren sistemin Türkiye’de de uygulanabileceğini söyledi. Burada katılımcıların sorularını da yanıtlayan Özkahya, “Verdiğim bir karar sonrası futbolcu kardeşimin ve ya bir teknik direktörün gelip bana karşı yaptığı itiraz şekli çok önemli. İletişim çok önemli. Yaşadığımız sıkıntıların çoğu iletişimden kaynaklanıyor. Günlük yaşantımızda da hoşunuza gitmeyen bir şey olduğunda bağırarak, çağırarak bu sorunları çözemezsiniz. Sahadaki hakemlerin insan olduğunu unutmamalıyız. Güzellikle gelip bir şey söylemek isteyen futbolcuları tabiki dinliyorum ama bağırıp çağırmak antipatik oluyor” dedi.
Konuşmaların ardından Mehmet Özkan ve Halis Özkahya’ya çeşitli hediyeler takdim edildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir