‘Çalışan sayısı 100 bine yaklaştı’

1469

16 yıllık AK Parti Hükümetleri dönemince Kütahya’ya yapılan yatırımlarla ilgili verileri paylaşan AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, 2002 yılından bu yana özel sektöründe yardımıyla Kütahya’da aktif çalışan SGK’lı sayısının 45 binlerden 100 bin sınırına yaklaştığını söyledi.
Kütahya’da göreve geldikleri günden beri yeni iş alanlarının oluşturulması ve vatandaşların doğdukları yerde doymaları için yapılacak çalışmaların birinci öncelikleri olduğunu belirten AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, “AK Parti iktidarları ile birlikte resmi rakamlara göre Kütahya’mızda aktif çalışan SGK’lı sayısı 2002 yıllarında 45 binlerde iken bugün bu sayı ikiye katlanarak 100 bin kişi sınırına yaklaştı. Bu artışın en önemli kaynağı özel sektör oldu. Daha 10 sene önce ilimizde sadece 1 OSB, 600 çalışan varken bugün aktif olan 4 OSB de 130’u geçkin fabrika, 15 bine yakın çalışan var. Yeni kurulan Zafer OSB ise şimdiye kadar olanakların en büyüğü olarak yeni yatırımcılarını bekliyor. Orta ve küçük ölçekli sanayilerin gelişmesi, sektörel sanayi üretimlerinin de kurulması ile istihdam giderek artıyor. Muhalefetin yürüttüğü onca kara propagandaya rağmen özelleştirmeler sonrasında Kütahya’da kamu çalışan sayısında da bir azalma olmadı. Çünkü ilimizde yeni kurulan kamu kurumlarının yanı sıra mevcut kurumlarda da çalışan sayıları arttı. Sadece Milli Eğitim Bakanlığında 8123, Sağlık Bakanlığı’nda ise çalışan 5000 personelimiz var” dedi.
Bor Karbür Tesisi ve diğer yatırımlarla ilgili de konuşan Kavuncu, “İlimizin en önemli zenginliklerinden birisi de madenlerimiz. Son günlerde Balıkesir’de bir özel firma tarafından yapılacak olan Bor Karbür zenginleştirme fabrikası Kütahya gündeminde büyük yer tutmuştu. Bu tartışmayı yaparken nedense muhalefet Emet ve Hisarcık’ta yapılan 3 fabrikanın tamamının AK Parti Hükümetleri döneminde yapıldığını söylemeyi unuttular. Bakanımızın daha büyük bir fabrikayı da Kütahya’da kuracağımız sözünü ise görmezlikten geldiler. Emet İşletme Müdürlüğü’nün Borik Asit üretiminin merkezi olması amacıyla 2003’te yıllık 120 bin ton kapasiteli Borik Asit-1 Fabrikası, 2011’ de yıllık 120 bin ton kapasiteli Borik Asit-2 Fabrikası ve 2014’ te yıllık 50 bin ton kapasiteli çok amaçlı Borik Asit Fabrikasını AK Parti kurdu. Şimdi de ihalesini gerçekleştirdiğimiz yeni bir Borik asit fabrika yatırımına daha başlıyoruz. Eti Bor İşletmeleri ve iş yapan şirketlerinde 2 yıl önce toplam çalışan 1550 kişi civarında iken bugün bu rakam 2000 kişinin üzerine çıkmış durumda” diye konuştu. Ayrıca Kavuncu, TKİ ve Tunçbilek GLİ’de son 7 yılda kamu personeli olarak bin kişinin iş imkanı bulduğunu söyleyerek, “Yeni maden ocağımızın ve iş kapısının bölgemize, insanımıza hayır ve bereket getirmesini temenni ediyorum. Ülkemizi gelişmiş ülkeler seviyesine çıkaracak yatırımların yapıldığı, büyümenin ve kalkınmanın sürdüğü, istikrar ve huzurun vatanı haline getiren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Aziz hemşehrilerimizin 24 Haziran’da Başkanlıkta Recep Tayyip Erdoğan’ı, Milletvekilliğinde AK Parti’yi tercih ederek bu yatırımlara, huzura ve berekete katkı vereceklerinden kuşkumuz yoktur” ifadelerini kullandı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir