Depremi simülasyon tırında yaşayarak öğreniyorlar

1089

Vali Ahmet Hamdi Nayir, deprem simülasyon tırını inceleyerek simülasyonda verilen eğitime katıldı.
Kütahya’da vatandaşlar, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) deprem simülasyon tırıyla depremden nasıl korunacaklarını ve deprem sonrası ne yapacaklarını yaşayarak öğreniyor.
Deprem simülasyon tırında, Düzce, Van, Bingöl ve İzmit depremlerinin büyüklükleri birebir yaşatılırken, AFAD Eğitim Merkezinden gelen eğitmenler tarafından vatandaşlara, deprem sırası ve sonrasında yapmaları gerekenler anlatılıyor.
Deprem simülasyon tırını inceleyen ve simülasyonda verilen eğitime katılan Vali Ahmet Hamdi Nayir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin çok büyük bir bölümünün deprem kuşağında olduğuna belirtti.
Kütahya’nın da 1’inci ve 2’nci derece deprem bölgelerine sahip bir il olduğunu hatırlatan Vali Nayir, şunları söyledi:
“Geçmişte de yaşadığımız depremlerde büyük can ve mal kayıplarımız olmuş. Onun için AFAD teşkilatımız göze hitap eden depremde alınması gereken tedbirleri, depremde neleri önleyebileceğimize dair bir çalışma yapıyor. Genel bir kuralımız var. Deprem öldürmez, alınmayan tedbirler öldürür. Onun için burada vatandaşlarımızın bilinçlenmesi, hem can hem de mal kayıplarını daha aza indirecektir.”
AFAD olarak topluma afetlerle birlikte yaşamayı öğretmek doğrultusunda çeşitli eğitim çalışmaları yaptıklarını ifade eden AFAD İl Müdürü Ahmet Ali Artun da, “Bu çalışmalar kapsamında yaptığımız organizasyonlardan birisi de mobil deprem tırının Kütahya’da halkımızla buluşturulmasıydı. Afetlerin önlenebilir ve önlenemez boyutları var. Deprem önleyemediğimiz afetlerdendir. Dolayısıyla halkımıza deprem anında neler yaşandığını bire bir yaşatmak, deprem anındaki hareketlerimizi, deprem öncesi ve sonrasında alınması gereken tedbirleri anlatıyoruz.
Artun, simülasyon tırının Kütahya’nın ardından Tavşanlı ve Gediz ilçelerinde de vatandaşı bilgilendireceğini sözlerine ekledi.
Eğitime katılan ve simülasyon tırında yapay sarsıntıyı yaşayan vatandaşlar da gerçek yaşamda yaşanılacak depremden önce tedbir alınmasının önemini kavradıklarını belirttiler.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir