176 okul bilim fuarı açtı

1025

Türkiye’de bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında, Kütahya’da bulunan 176 okulda bilim fuarı sergisinin açıldığı bildirildi.
Öğrencilerinin danışman öğretmenleriyle birlikte hazırlamış olduğu projelerin sergilendiği fuarları çok sayıda bilim sever ziyaret etti. Açılışlarını İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit´in yaptığı bilim fuarlarına çok sayıda öğrenci ve veli katılım gösterdi.
İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: “Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 176 okulda Bilim Fuarı Sergisi düzenlendi. “TÜBİTAK Bilim Fuarları”, 5. sınıftan 12. sınıfa kadar okuyan öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları ile 176 okulumuz toplam 880 bin destek almaya hak kazandı. Fuar sürecinde önemli katkıları olan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederim.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir