KYK yurtları Osmanlıca yarıştı

1143

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) ile Hayrat Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği “Osmanlı Türkçesi Yarışması” kapsamında Kütahya’da sertifika töreni düzenlendi.
Dumlupınar Üniversitesindeki törende konuşan KYK İl Müdürü Feyzullah Gayret, Kütahya’da bulunan tüm KYK yurtlarında kalan yaklaşık 600 öğrenciye 24 saatlik Osmanlıca Türkçesi eğitimi verildiğini söyledi.
Kurs sonunda nisan ayında sınav yapıldığını hatırlatan Gayret, şunları kaydetti:
“Yapılan sınavda 3 öğrencimiz tam puan alarak Ankara’da yapılacak bir sınava katılmaya hak kazandılar. Buradaki amaç gençlerimizin Osmanlıca okumasını ve ecdatlarının kültürlerini öğrenmesini sağlamak. Gençlerimizin geçmişini daha iyi tanımalarını sağlamak. Öğrencilerimizi bu konuda eğiterek bir anlamda geleceğe yatırım yapmaktır. Bu kursu ve yarışmayı çok anlamlı buluyoruz. İnşallah bunun neticesine önümüzdeki yıllarda alacağız. Bu eğitimlerimizi önümüzdeki yıllarda da artırarak devam ettirmeyi düşünüyoruz.”
Osmanlıca eğitiminin hem öğrenmeye hem de yarışmaya yönelik yoğunlaştırılmış bir kurs olduğunu ifade eden Hayrat Vakfı İl Temsilcisi Hüsrev Yarengümeli de “Bu eğitim ve sınav Türkiye genelinde yaklaşık 16 bin öğrencinin katılımıyla yapıldı.
Öğrencilerimiz özenle ve gayretle çalıştırlar. Birçoğu sınav sonrasında ödül almaya hak kazandı. Sınava gören tüm öğrencilerimize sertifika ve Hayrat Vakfı sponsorluğunda Osmanlıca mealli Kur’an-ı Kerim hediye ettik.” dedi.
Yapılan sınav sonucunda dereceye giren ilk öğrenciye tablet hediye edildiğini de aktaran Yarengümeli, “Türkiye genelinde derece alacak olan öğrencilere ise para ödülünün yanı sıra Kudüs ve balkan ülkeleri gezisi hediye olarak verilecek.” dedi.AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir