Ortaokul öğrencileri Osmanlıcada yarıştı

1026

Kütahya’da ortaokul öğrencileri arasında Osmanlıca yarışması düzenlendi.

Hayrat Vakfı Kütahya temsilciliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sancak Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin ortaklaşa yapmış olduğu proje kapsamında öğrenciler Osmanlıcada birbirleriyle yarıştı.

Vakfın Kütahya temsilcisi Aydın Çamlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hayrat Vakfının Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile yapmış olduğu protokol çerçevesinde Kütahya’da ortaokullar arası Osmanlıca yarışmasını düzenlediklerini belirtti.

Protokol kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte bir proje hazırladıklarını dile getiren Çamlı, şunları kaydetti: “Projemiz kapsamında Kütahya merkezdeki 7 ortaokulda öğrencilerimize 6 hafta boyunca haftada 2 saat olmak üzere Osmanlıca kursu verdik. Kurs sonunda her okuldan sınavla seçtiğimiz 3 öğrencimiz bugün burada yarışıyor. Yarışma sonucunda derece elde eden kardeşlerimize hediyeler takdim edeceğiz. Buradaki amacımız Osmanlıcanın zor bir dil olmadığını, ortaokul çocuklarımızın bile haftada sadece 2 saat dersle Osmanlıcayı öğrenebildiklerini herkese göstermekti. Bunda da başarılı olduk diye düşünüyorum. Çocuklarımız Osmanlıcayı öğrendiler.”

Çamlı, kursa katılan bütün öğrencilere Osmanlıca mealli Kur’an-ı Kerim hediye ettiklerini de sözlerine ekledi.

Osmanlıcanın gençlerle buluşmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Sancak Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Onursal Başkanı İbrahim Akın da, Osmanlıca öğrenen öğrencilerin tamamının yarışmadan kazançlı çıktığını söyledi.

Yarışmaya katılan ve başarılı olan ilk 3 öğrenciye çeyrek altın, 2’incilere gram altın, 3’üncü gruba da bir yıllık Osmanlıca dergi aboneliği hediye edildi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir