CANLI BAĞLANTI İLE TOPLU AÇILIŞ

1017

Kütahya’da, restorasyonu tamamlanan 7 vakıf eserinin açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nden canlı bağlantısı ile gerçekleşti.
ERDOĞAN’DAN KÜTAHYA’YA CANLI BAĞLANTI
Vakıf Haftası ile restorasyonu tamamlanan 7 bölgeden 250 vakıf eserinin toplu açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın canlı bağlantısı ile yapıldı.
Kütahya, Erzurum, Mardin, Hatay, Çorum, Balıkesir ve Ankara’ya canlı bağlantı ile bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan eserlerin tüm Müslümanlara ve bölge halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.
“VAKIF ESERLERİNİ YAŞATMAK ÇOK ÖNEMLİ”
Vakıf kurmak ve eser inşa etmek kadar bunları yaşatmak ve gelecek nesillere en güzel şekilde teslim etmenin de önemine vurgu yapan Erdoğan, “İlk vakıf sahibinin biz kullanıcılar üzerinde hakkı vardır. Her vakfiye aynı zamanda bizlere tevdi edilmiş bir emanettir. Emanete sahip çıkmak ise bizim inancımızın, itikadımızın bir gereğidir.” ifadesini kullandı.
Herkesin vakıf eserlerine ihtimam göstermesi, onları koruması ve vakıf senetlerine mütenasip bir şekilde kullanmasının şart olduğuna işaret eden Erdoğan, “Bu konuda yakın zamana kadar çok iyi bir imtihan verilmediğini görüyoruz. Ülkemiz maalesef bir dönem vakıf eserlerinin korunması noktasında büyük ihmalkarlıklara, hatta ihanete varan aymazlıklara şahit olmuştur. Özellikle tek parti CHP’si döneminin bu meselede sabıkası kabarıktır. Türkiye’nin bu talihsiz yıllarında pek çok vakıf eseri talan edilmiş, gasp edilmiş, kaderiyle baş başa bırakılmıştır. Tarihiyle, kültürüyle, milletin kadim değerleriyle kavgalı bu zihniyet ecdadın emanetine de ihanet etmiştir. Asırlara meydan okuyan yüzlerce cami satılmış, kiraya verilmiş ya da müze, depo, ahır olarak kullanılmıştır.” diye konuştu.
VALİ NAYİR’DEN CUMHURBAŞKANINA TEŞEKKÜR
Kütahya’da Seyyid Ali Paşa Camisi önünde düzenlenen açılış törenine canlı bağlantıya katılan Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir de “Sayın Cumhurbaşkanım kuruluş ve kurtuluşun şehrinden şahsım ve bütün Kütahyalılar adına zatı alinizi ve bütün heyetinizi saygıyla selamlıyorum. Eserlerimize vermiş olduğunuz kıymetten dolayı şükranlarımı arz ediyorum.” diye konuştu.
Daha sonra hazırlanan kurdele Vali Nayir, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz ve İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar tarafından kesildi.
Toplu açılış töreni ile Seyyid Ali Paşa Camisi, Cemalettin Mescidi, Ahi Arslan Mescidi, Balıklı Tekkesi, Kurşunlu Camisi ve Takvacılar Camisinin açılışı yapılan törene, bazı daire müdürleri, Vakıflar Bölge Müdürlüğü personeli ile vatandaşlar katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir