‘Temayül kıstaslardan sadece bir tanesi’

1102

AK Parti İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Yılmaz, 55 milletvekili aday adayı için hafta sonu yapılan temayülün milletvekili adaylığı için kriterlerden sadece bir tanesi olduğunu bildirdi.
Temayül yoklamasına katılımın yüzde 55 civarında olduğunu ve bu oranın bu mevsimde iyi bir katılım oranı olduğunu belirten Yılmaz, “Türkiye genelinde AK Parti olarak 5 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00 ile 16.00 arası bütün illerde aynı zamanda temayül gerçekleştirdik. Geçen seçimlere göre bizim normal beklentimiz daha az aday adayıyla temayül yaparız diye düşünüyorduk ama bir rekor kırıldı Kütahya’mızda. 59 milletvekilimiz, bunlardan dört tanesi mevcut milletvekilimiz temayüle girmedi, 55 milletvekili üzerinden temayül yoklamamızı yaptık” dedi.
Temayülün milletvekili adaylığı için kriterlerden sadece bir tanesi olduğunu dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu: “Bin civarında katılımla temayülümüzü belirledik sandıkları açtık ve bir tutanakla Ankara’ya gönderdik. Biliyoruz ki hemen gider gitmez kendilerine verilen talimatları yapılıp rapor haline getirilmesi ve yine biliyoruz ki bu hafta başı itibariyle partimizde mülakatlar başladı. Bu yönde çalışmalarımızı tamamladık. Tabi ki temayül tek başına seçici bir kriter değil ama çok belirleyici bir kriter. Ben dostça Kütahya’mızda bir şölen havasında birbirlerine saygılı insanlarımız gayet demokratik bir şekilde yaptık ve ilçelerimizden de oldukça güzel bir katılım oldu. Bu kısmı tamamladık. Ayın 21’ine kadar mülakatlar ve genel merkezin belirlemeleri sonuç verecek ve Yüksek Seçim Kuruluna Milletvekili isimleri verilecek. 7 bin 300 katılım var, mülakatlar yapılacak, kamuoyunda çeşitli anket ve araştırmalar yapılabilir. İstişareler yapılacak ve durum ortaya çıkacak. Biz temayülde ve bu benzeri yoklamalarda katılım yüzde 70 civarında oluyor. Çünkü köyden insanımızı getiremiyorsun. Yüzde 50’nin altına düşmemesi teşkilatlar için iyi bir şey biz de yüzde ellinin altına düşmedik. Yerelden bizim çağrılarımıza genel merkezimizde de yankı bulduğunu düşünüyorum.”
“Seçim döneminde nasıl hareket edilmesi gerektiğinde biz uzmanlaştık” diyen Yılmaz, “İnsanlarımız verecekleri siyaset partiye adayları çok akıllıca değerlendiriyorlar. Bu konuda büyük bir kirlilik olmayacağını düşünüyorum. Hem zaman kısa hem de yeni dönemde hazırlıklar da o yönde. Araya ramazan da giriyor çok dikkatli olmamız gerekiyor. Çevre, ses ve görüntü kirliliğine dikkat edeceğiz. Mitingler sayısal olarak Cumhurbaşkanımızın 55 ile gideceği açıklandı. Bu hafta içerisinde miting takviminin netleşeceğini düşünüyorum. Süreç Çarşamba günü ayrıca İl Başkanlığı, İl SKM Başkanlığı, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarını Ankara’ya çağırıyorlar. Burada kesin takvimi de alıp gelme ihtimalimiz yüksek.” ifadelerine yer verdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir