10 bin öğrenci kitap okudu

1031

Kütahya’da, Eğitim-Bir-Sen Kütahya 1 Nolu Şubesi tarafından bu yıl 4’üncüsünü düzenlenen kitap okuma yarışması, Kütahya ve tüm ilçelerinde hafta sonu gerçekleştirildi.
Kütahya Belediyesi ve Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de ortak olduğu proje kapsamında 10 bin öğrenci kitap okudu ve yarışmaya katıldı.
Eğitim-Bir-Sen Kütahya 1 No’lu Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kütahya Belediyesi işbirliği ile bu yıl 4.’sü düzenlenen ödüllü Kitap Okuma Yarışma Sınavı Kütahya Merkez ve 12 ilçede, 32 sınav merkezinde bulunan 489 salonda gerçekleştirildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Kütahya 1 Nolu Şube Başkanı Fatih Köse, “Kitap okuma yarışmasının sınav ayağını 3 kategoride, Kütahya Merkez ve 12 ilçede, 32 sınav merkezinde bulunan 489 salonda, 650 öğretmenimizin desteği ile gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz her bir kategoride tarih, biyografi, hikaye, roman ve Hz. Peygamberin hayatı gibi zihni gelişimlerine katkı sağlayacağına inandığımız 4’er kitabı okudular. Yarınlara dair en büyük yatırımımız olan bu kitap okuma yarışmasında ilimiz genelinde 10 bine yakın öğrencimiz, Kütahya Belediyemiz ve Sendikamızca verilecek bisiklet, altın, Kudüs gezisi gibi ödüllere ulaşabilmek için ter döktüler. Kaybedeni olmayan bu yarışmada, her bir kategoride ilk 43’e giren ve ödül kazanan öğrencilerimize 11 Mayıs akşamı saat 19.30’da Hezar Dinari Kültür Merkezinde muhteşem bir törenle ödüllerini vereceğiz. Tüm hemşehrilerimizi ve kitap dostlarını bu vesileyle şimdiden ödül törenimize davet ediyoruz” dedi.
‘KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞINA KATKI SAĞLAYACAK’
Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İbrahim Aybek ise, “Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şubemiz ve Kütahya Belediyemiz ile birlikte düzenlediğimiz Kitap Okuma Yarışmasının öğrencilerimizin akademik başarılarıyla birlikte kitap okuma alışkanlığı kazanmalarına katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu yarışmanın, öğrencilerimize hayırlı olmasını dilerim. Mutlaka daha dikkatli okuyan öğrencilerimiz yarışma sonunda ödül alacaklar ancak kitapları okuyarak yarışmaya hazırlanan tüm öğrencilerimiz kazanmış olacaklar. Bu itibarla tüm öğrencilerimize, onları sınava hazırlayan danışman öğretmenlerimize ve sınavın organizasyonunda görev alan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir