DPÜ’ye yabancı ilgisi

1250

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı’na
5 bin 635 kişi başvuruda bulunduğu bildirildi.
ANKARA, İSTANBUL, İZMİR MALZEYA, ENDONEZYA, CEZAYİR…
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı’na 5 bin 635 kişi başvuruda bulundu.
DPÜ tarafından gerçekleştirilen
Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı yurtiçinde 8 ilde 9 merkezde, yurtdışında 7 ülkede olmak üzere toplam 16 merkezde 5000’e yakın öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Türkiye’de Kütahya, Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Gaziantep,
Şanlıurfa ve Edirne (Edirne Merkez ve İpsala) illerinde; yurtdışında ise Kırgızistan, Azerbaycan, Endonezya, Malezya, Cezayir, Kazakistan ve Lübnan’da sınav merkezlerinde eş zamanlı olarak yapılan sınavlar Türkiye’de 80 üniversitede geçerli olacak.
“KÜLTÜR ELÇİLERİ OLACAKLAR”
Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Remzi Gören, üniversiteyi dünya çapında tanınan, saygın bir üniversite haline getirmek için sürdürdükleri faaliyetlerin olumlu sonuçlarını almaya devam ettiklerini belirterek, şunları kaydetti: “Üniversitemizde eğitim alacak yabancı uyruklu öğrenciler eğitim almakla kalmayıp aynı zamanda ülkelerinde ve gittikleri yerlerde Üniversitemizin, Kütahya’mızın ve ülkemizin tanıtımını yapacak kültür elçileri olacaktır” yapılan sınav yabancı ülkelerdeki üniversitelerle ikili ilişkiler ve işbirliği alanında önemli rol oynayacaktır.” Gören, yabancı uyruklu öğrencilerle ilgili üniversitenin her türlü imkana sahip olduğunu vurgulayarak, bundan sonraki yıllarda daha çok yabancı uyruklu öğrencileri misafir edeceklerini, misafirperver Kütahyalıların buna hazır olması gerektiğini ifade etti.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir