Savaşın çocukları Örgü bebeklerle gülecek

1052

Kütahya’da gönüllü vatandaşlarca hazırlanan örgü bebekler Suriyeli savaş mağduru çocuklara gönderilecek. Örgü bebekler, 23 Nisan çocuk bayramında çocukların yüzünü gülümsetecek.
GÜLÜMSETEN EMEK PROJESİ
Ensar Vakfı’nın gençlik yapılanması olan Genç Ensar Hanımlar Komisyonu’nun başlattığı ‘Gülümseten Emek’ projesiyle, Kütahyalı gençler el emekleri ile yaptıkları 75 bebeği, 23 Nisan’da Suriyeli mülteci kamplarındaki çocuklara gönderecek.
Suriyeli mülteci çocuklara umut olabilmek ve sahipsiz olmadıklarını gösterebilmek amacıyla Ensar Vakfı’nın gençlik yapılanması olan Genç Ensar Hanımlar Komisyonu’nu ‘Gülümseten Emek’ projesini başlattı. Projeye Kütahya’dan destek veren vakıf üyeleri 18 kişilik bir ekip ile çalışarak, 75 adet el emeği bebek yapmayı başardı.
“EL EMEĞİ OLMASI ÖNEMLİ”
Genç Ensar Hanımlar Komisyonu Başkanı Saliha Güngör, proje hakkında gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ensar Vakfı Gençlik Komisyonu ve Hanımlar Komisyonunun desteği ve emeğiyle, Suriyeli çocuklarımıza, mülteci kamplarımızda kalan çocuklarımıza gönderilmek üzere ‘Gülümseten Emek’ projesini başlattık. Bu projede asıl olanın el emeği olması projeyi daha da anlamlı kılıyor. Biz bu projeye başlarken, ekibimiz oturmamıştı. Başladığımız zaman ise, gençlerimizin sosyal uyumu desteklemesinin yanı sıra, bizlerde de gönüllük arzusunu uyandıran bir proje oldu” dedi.
23 NİSAN’DA MÜLTECİ ÇOCUKLARLA BULUŞACAK
Oyuncakların 23 Nisan’da Suriyeli mülteci çocuklara teslim edileceğini belirten Güngör, şöyle devam etti: “Bizler genç Ensar’lar olarak hanımlar komisyonumuzla bu projeyi yürütürken, her Cuma günü toplandık. Mülteci kamplarında binlerce çocuğun yaşadığı biliniyor. Bu sayıya ulaşmamız çok zor ama bizler gönlümüzü vererek elimizden geldiğince bu projeyle katkı sağlamaya çalıştık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Suriye’nin biliyoruz ki binlerce yıllık geçmişi var ve şuanda vicdani ve insani bir dramla gündemimizi meşgul ediyor. Biz ancak onlara doğru yürürsek yakınlaşabiliriz. Bir çocuğun yüzünde gülücük olmak için bu projeye destek vermek istedik. Bebekler 23 Nisan’da mülteci kamplarına ulaştırılacak” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir