KUTSO’da seçim heyecanı

976

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri, Meslek Komitelerinin organ seçimi ile başlarken KUTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı için ise 10 Nisanda seçim yapılacak. Seçimlere değerlendiren KUTSO Başkanı Nafi Güral, meslek komitelerini çok önemsediğini bildirdi.
NAFİ GÜRAL’DAN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ
KUTSO binasında başlayan seçimlere Meslek Komiteleri ile üyeleri büyük ilgi gösteriyor. Seçimler hakkında değerlendirmede bulunan KUTSO Başkanı Nafi Güral, öncelikle meslek gruplarına göre ayrılmış 14 grubun bulunduğunu, her grubunda 5 ile 7 arasında temsilcisinin olduğunu ve seçimlerin temsilcilerin seçilmesi ile başladığını söyledi.
Organ seçimlerinin 10 Nisan gününe kadar süreceğini dile getiren Güral, şöyle konuştu: “10 Nisanda bu defa yönetim seçilecek. Yönetimi bu gün seçilecek olan 35 Meclis Üyesi seçecek. 35 Meclis üyesinin seçtiği kişiler de yönetimi oluşturacak. Aynı zamanda Odalar Birliği delegelerini seçecek, Disiplin Kurulunu seçecek yine böyle hakim huzurunda seçecekler. Kadrolarda da yönetim kurulu başkanı olarak biz İsmet Özotraç beyi düşünüyoruz. Arkadaşlarım benim ayrılmamı arzu etmediler, ben de onlara söz verdim “hayır ayrılmadım yine beraberiz” diye. Eğer seçilebilirsem ben de Meclis Başkanı olarak arkadaşlarımla beraber devam edeceğim. Meclis Başkanı olamazsam bu gün Meclis Üyesi olarak seçilirsem yine benim için fark etmez bütün yıl içinde çalışmaya devam edeceğim.”
“KÜTAHYA’YA HİZMET ETMEKTEN GURUR DUYUYORUM”
Kütahya’ya hizmet etmekten gurur duyduğunu ve bu hizmetleri sürdüreceğini de ifade eden Güral, şöyle devam etti: “Bu memlekete hizmet etmek hepimizin borcudur, hepimizin görevidir. Hiçbirimizin de bu görevden kaçmaması lazım. Aşağı yukarı Meclis Üyelerinin yarısından fazlası herhalde değişecek yenilenecek. Yönetiminde yarsından fazlası değişecek diye tahmin ediyorum. Başkanlık Divanı’nın da yarısından fazlası değişecek. Bu değişime herkes anlayışla karşılıyor. Ben şunu söylüyorum; buralarda görev yapmak külfetse, sırası gelen bu külfete katlanmalı. Buralarda görev yapmak şerefse, sırası gelen de bu şereften nasibini almalı. Ben şahsen burada 23 senelik Yönetim Kurulu Başkanı olarak bu odadan şeref aldım. Çünkü bu parayla, pulla elde edebileceğiniz bir şey değildir. Kendi tarzınızın size sağladığı avantajlarla ve farklılıklarla yapabiliyorsanız burada da durum böyle. Yani benim Yönetim Kurulu Başkanlığını bırakmış olmam, odadan uzaklaşmam anlamı taşımayacak. Yine var gücümle bütün imkanlarımla odam için çalışacağım, çalışmaya devam edeceğim. Bu bizim için bir görevdir, bizim için mecburi bir hizmettir. Hiçbirimizde bu görevden kaçmayacağız.”
“MESLEK KOMİTELERİ İNSAN KAYNAĞI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Ticaret ve Sanayi Odasının en önemli gücünün Meslek Komiteleri olduğunu da kaydeden Güral, “Meslek Komitelerimize çok önem veriyoruz. Ben mevcut olan 14 Meslek Komitesi ve bu meslek gurubunu temsil edecek 84 üyemizin artmasını istiyorum. Mümkünse sayıyı 20’ye çıkarmayı ve bu 84’ü de en az 100’ler seviyesine çıkarmayı istiyorum. Yine amaç burada insan kaynağı oluşmasında katkı sağlamak. Şahsen benim daha da önemsediğim Kütahya bir insan kaynağının oluşması ve gelişmesi anlamında da ben bunları çok önemsiyorum. Çünkü bu tür yerlerde ne kadar çok beraber plan yaparsak insan kaynağının zenginleşmesi konusunda da böyle bir avantajlarımız oluyor” diye konuştu.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir