KUTSO heyeti Kırdar Bilgiören Kolejini inceledi

1559

Kırdar Bilgiören Koleji’ni gezen KUTSO Başkanı Nafi Güral, eğitim yatırımının benzerinin ancak büyük metropol kentlerde olduğunu, söz konusu yatırım Kütahya’ya artı değer katacağını, ailelerin okulu gördükten sonra karar vermeleri gerektiğini söyleyerek:”Okulu gezerken, aklımdan acaba öğrenci mi olsam düşüncesi geçti. Bu yaştaki insanda bile bu sınıflarda ders yapmayı özendiren bir yatırım olmuş.” dedi.
Bölgenin en büyük ve en donanımlı okulu konumunda bulunan Kırdar Bilgiören Koleji, geçtiğimiz günlerde Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nu ağırladı. KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, Meclis Başkanı İsmet Özotraç ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin katıldığı ziyarette Kırdar Grup adına Yılmaz Kırdar, Tuncer Kırdar, M.Turgay Kırdar, Uğur Kırdar ve ayrıca Kırdar Bilgiören Koleji Eğitim Koordinatörü ve çalışma arkadaşları hazır bulundu. Okulun tamamen bittiğini ve son rötuşları yaptıklarını söyleyen Yılmaz Kırdar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yılmaz Kırdar, okulun bulunduğu araziyi 2016 yılının Ekim ayında devraldıklarını ve 17 Haziran 2017 tarihinde temeli attıklarını hatırlattı. Kırdar, bölgenin en büyük okulu olma özelliğini taşıyan Kırdar Bilgiören Koleji’nde yaşam ve sosyal alanları ile standartların üzerinde bir eğitimin hedeflendiğini söyledi. Okulun her bölümünü en ince ayrıntısına kadar düşündüklerini söyleyen Yılmaz Kırdar, geleceği yönetecek genç nesilleri yetiştirmek istediklerini belirterek:”Bu nesilleri üretken ve nitelikli hale getirerek, çağdaş ve değerlerine sahip çıkan bir nesil haline getirmek istiyoruz. Ana sınıfından başlayıp liseden mezun oluncaya kadar öğrencilerine kesintisiz eğitim vermenin yanı sıra eşi benzeri olmayan yaşam alanları ve eğitim modelleri ile öğrencilerin her şeyi dokunarak, hissederek ve yaşayarak öğrenmesini istiyoruz.”diye konuştu.
BENZERİ METROPOL
KENTLERDE VAR
Kırdar Bilgiören Koleji’ne yaptığı ziyaret ve okul gezisi sonrası bir değerlendirme yapan KUTSO Başkanı Nafi Güral, okulun beklentilerinin üzerinde bir güzelliği ve modern bir yapıya sahip olduğunu belirterek:”Kütahya’ya böyle bir eser kazandırdıkları için Kırdar Ailesine teşekkür ediyorum. Burada okuyacak öğrencilerin çok şanslı öğrenciler olduğunu düşünüyorum. Sanıyorum ki bu standartları ve kalitede bir okul belki büyük metropol kentlerde vardır. Ama bizim çevremizde bu standartlarda bir okul yok. İnşallah burada iyi nesiller yetişir ve hak ettikleri, layık oldukları eğitimi alırlar. Ve buradaki güzellikleri iyi insan, bilgili insan olarak yetişmek suretiyle topluma değer katmış olurlar.” dedi.
AİLELER OKULU GÖRMELİ
Güral yaptığı değerlendirmede öğrenci velilerine seslenerek:”Aileler bu okulu mutlaka görmeliler. Çocuklarının hangi ortamlarda ve hangi standartlarda eğitim alacaklarını görerek, gönül rahatlığı içinde okula gönderebilirler. Gayet güzel restoranları ve çok güzel mutfakları var. Ben aynı zamanda turizm sektöründe de faaliyet gösterdiğim için bu işleri bilirim. Özellikle çok doğru mantıkta bir mutfak yapmışlar. Mutfak modernlik, hijyen açısından çok önemlidir.” diye konuştu.
BU GÜZELLİKLERİN
SAYISI ARTSIN
Kırdar Grup tarafından yapılan bu yatırım iki ayrı boyutu olduğunu söyleyen Güral:”İnşallah hak ettikleri başarıyı elde ederler. Tabi konu iki anlam taşıyor. Ticari ve eğitim anlamında hak ettikleri yere gelmelerini diliyorum. Böyle güzelliklerin memleketimizde artmasını istiyoruz. Kütahya’ya böyle bir eser kazandırdıkları için Kırdar Ailesine tekrar teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
KÜTAHYA’YA DEĞER KATACAK
Güral, yeni eğitim-öğretim sezonunda hizmet vermeye başlayacak okulun Kütahya’ya da önemli katkıları olacağını belirterek: “Kırdar Bilgiören Koleje Kütahya’nın sosyal hayatına artı değer katacak. İlimizdeki Hava Tugayı’nda bugün subayların yemin törenine katıldım. Eğitimli insanların bakışı, duruşu veya konuşmaları bir başka oluyor. Burada eğitimin ne kadar önemli olduğunu çok iyi anlıyoruz. Okudukları İstiklal Marşımız bile daha gür sesle olunca insan hem duygulanıyor, hem de etkileniyor. Bu nedenle bizler olabildiğince iyi eğitilmiş insanları yetiştirmemiz lazım.” dedi.
ÖĞRENCİLİĞİ
ÖZENDİREN YATIRIM
Okul gezisi sonrası etkilendiği noktalara anlatan Güral şöyle devam etti: ”Okulda hem büyükler hem küçükler için yüzme havuzu var. Demek ki çocukları burada yüzme öğrenecekler. Sanat, resim, müzik, tiyatro ve benzeri çalışmaları yapabilecekleri özel atölyeler var. Çok modern bir konferans salonu var. Bu salonda hem drama ve tiyatro, hem de diğer etkinlikler yapılır. Çocuklar böyle ortamlarda kendilerini geliştirebilirler. Örneğin drama çok önemlidir. Ailelere özellikle tavsiye ediyorum. Drama eğitimi alan çocuklar kendisini ifade etmekte çok başarılı oluyorlar. Sınıflar çok modern donatılmış. Sadece 16 öğrenci bir sınıfta eğitim alacak. Günümüzde artık bilgiye ulaşmak çok kolay hale geldi. Okulu gezerken, aklımdan acaba öğrenci mi olsam düşüncesi geçti. Bu yaştaki insanda bile bu sınıflarda ders yapmayı özendiren bir yatırım olmuş.” RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir