Yamantürk Engelsiz Yaşam Merkezi protokolü imzalandı

1115

Kütahya Belediyesi engelli vatandaşlarına pozitif ayrımcılık yaparak, desteklerini sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda Kütahya Belediyesi ile GÜRİŞ inşaat arasında Yamantürk Engelsiz Yaşam Merkezi yapım işi ile ilgili işbirliği protokolü imzalandı.
Engelli hemşehrilerinin sıkıntılarını ortadan kaldırmak adına çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Bizler Kütahya Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımıza hizmet etmek, onlar için yaşam alanlarını kolaylaştırmak, caddelerde, sokaklarda tüm kamu kurumlarında rahat bir şekilde işlerini görebilmeleri noktasında düzenlemeler yapıyoruz. Dernek Başkanlarımız ile bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunduk. Şuan itibariyle Kütahya’da tüm derneklerimiz kendi imkanları ile Belediyemizin belli bir bölümünde hizmet etmeye kendi üyelerine yardım etmeye çalışıyorlar, ya da Belediyemizin göstermiş olduğu kendi imkanlarıyla farklı bürolarda faaliyetlerini sürdürüyorlar. Fakat bu bürolar onların yaşam alanlarını ve çalışmalarını ortaya koyabilecekleri imkana sahip değil. Bizde bu sıkıntıları ortadan kaldırmak ve söz konusu derneklerimizi tek çatı altında toplama kararı aldık. Bir çatı altında toplarken de sıradan bir yer olmasını istemedik, engelli vatandaşlarımızın rahat bir şekilde parklardan da faydalanabilmeleri aynı zamanda merkeze biraz daha yakın olması amacıyla şuan Kent Park olarak kullandığımız alanı tespit ettik. Bilindiği üzere Kapalı Spor Salonunun, Gençlik Merkezinin, Evlendirme Dairesinin ve Yüzme Havuzu inşaatının devam ettiği böyle bir alanda oluşmasının uygun olabileceğini düşündük. Kütahya Kentpark ‘ta bulunan Engelsiz Yaşam Ofisi toplam 2000 m2 zemin + iki katlı bir yapıdır.
Zemin ve birinci kat engelsiz yaşam ofisi olarak kullanılıp, ikinci kat kent konseyi kullanımına ayrılmıştır, dedi.
Sosyal Belediyecilik anlayışı ile hareket ederek engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıran Kütahya Belediyesi, bu konudaki hizmetlerine bir yenisini daha ekledi.
Engelli hemşehrilerimizin daha sınırsız, daha özgür yaşayabilmesine ve sosyalleşebilmesine maksimum katkıda bulunmak amacı ile Şehrimizin farklı noktalarına KİOSK Engelli şarj istasyonu kurarak Kütahyalıların hizmetine sunduk.
Engelliler için yapılacak olan “Engelli Şarj İstasyonu” hakkında da bilgiler veren Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Kütahya Belediyesi’nin hizmete soktuğu bir diğer proje de, Şehrimizin farklı noktalarına konulan “Engelli Şarj İstasyonu” sayesinde Engelli hemşehrilerimiz akülü araçlarını şarj ederek yollarına devam edebilecekler.
Bu kapsamda Kütahya Belediyesi olarak DPÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi otobüs durağı ve Cumhuriyet Caddesi Emzirme Kabini yanına kurduğumuz 2 adet Engelli Şarj Kiosk’unun toplam maliyeti 30.000 TL’dir.
Engelli Şarj İstasyonu özellikleri ise; Tüm engelli arabalarına şarj yapabilir. Elektrikli bisikletlere şarj yapmaz. 2 Yıl garantili olup, 7/24 çalışmaktadır. Aküleri korumak için %80’e kadar hızlı, geri kalan %20 yavaş şarj edilmektedir. Her Kiosk’ta 3 adet aynı anda şarj yapabilmekte, her cihazda ayrıca 3 adet telefon şarj edilebilmesi için USB girişi bulunmaktadır. Cihaz soketi çıkarıldığında güvenlik için elektrik akımı kesilmektedir.
Görme engelli vatandaşlarımız için ise 4.000 metre plastik kaldırım, 4.346.98 metre beton ve karo kaldırım yapılmış olup, ayrıca 135 adet Engelli rampası inşa edilmiştir. Bu vesile ile projemizin şehrimize, hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyor, yüklenici firma yetkililerine teşekkür ediyorum, dedi.
Kütahya Belediyesi Sosyal Tesisleri Vip Salonunda düzenlenen işbirliği protokolüne, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Arık, Kent Konseyi Başkanı Zekeriya Dağcı ve üyeleri, Beyazay Derneği üyeleri, Altı Nokta Körler Derneği üyeleri, Kütahya Engelliler Zafer Kulübü Derneği, Sakatlar Derneği, Otizm Derneği üyeleri, MS Epilepsi üyeleri, Yaşam Derneği üyeleri, Şizofrenle Yaşam Derneği üyeleri, İşitme Engelliler Derneği üyeleri ve Yüklenici firma yetkilileri katıldı.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir