‘Çanakkale Ruhu’nu yaşayarak öğreniyorlar

1071

Kütahya’da bir ilkokulda açılan ‘Çanakkale Ruhu Sergisi’nde erkek öğrenciler temsili asker oldu, kız öğrenciler de temsili olarak cephedeki askerlere gözleme pişirip kağnılarla mermi taşıdı.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Şeker İlkokulunda ‘Çanakkale Ruhu Sergisi’ açıldı.
Açılan sergide asker kıyafeti giyen erkek öğrenciler temsili asker olup nöbet tutarken, kız öğrenciler de giydikleri yöresel kıyafetlerle cephedeki askerlere gözleme pişirip kağnılarla mermi taşıdı.
Çanakkale Zaferi Abidesi, anıt mezarlar, Nusret Mayın gemisi ve diğer birçok görselin yer aldığı sergi öğrenci ve velilerden ilgi görüyor.
Çanakkale ruhunu yaşatmak ve yeni nesillere aktarmak için sergi açtıklarını belirten Okul Müdürü Yunus Eğdemir, “Her yıl 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla anma programları düzenliyorduk. Bu yıl ise işin içerisine öğrencilerin de katıldığı bir etkinlik hazırlamak istedik.” dedi.
Öğrencilere küçük yaşlardan itibaren vatan, millet, bayrak sevgisini kazandırmanın oldukça önemli olduğunu dile getiren Eğdemir, şöyle konuştu:
“Ağaç yaşken eğilir. Çocuklarımızın küçük yaştan itibaren devlet, bayrak, vatan, millet, ezan sevgisini kazanmaları için etkinliğimizi bu yıl farklı bir şekilde hazırladık. Sergimizde Çanakkale Zaferini anlatan birçok resim, şiir, makale görsellerinin yanı sıra o dönemde kullanılmış bazı eşyaları da sergiledik. Çocuklarımız sergide görev aldılar. Sergimizi kendi okulumuzun öğrencilerinin yanı sıra dışarıdan da öğrenciler gelip izleyebiliyor. Bu şekilde hazırladığımız serginin oldukça verimli olacağını düşünüyoruz.”
18 Mart Çanakkale Zaferi anma programında kapsamında okul olarak birçok etkinlik düzenlediklerini ifade eden serginin koordinatör öğretmeni Nurşen Kayalı da, “Etkinliklerimizin bir tanesi de temalı bir sergi açmak oldu. Çocuklarımızın yaşları küçük olduğundan Çanakkale Zaferinin hafızalarında daha iyi yer etmesi ve görsel zekalarında daha iyi bir yer tutması için böyle bir sergi hazırladık. Sergimizde, o dönemde büyük kahramanlıklarda bulunmuş askerlerimizi temalı olarak canlandırmasını yaptık.” ifadelerini kullandı.
Kayalı, 2 gün boyunca açık kalacak sergiye herkesin davetli olduğunu da sözlerine ekledi.
Sergide görev alan öğrenciler de oldukça mutlu olduklarını ifade ettiler.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir