Kadınlara özel program

1072

Kütahya’da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenlendi.
Kütahya Belediyesinin ev sahipliğinde çok sayıdaki kurum ve sivil toplum kuruluşunun destekleriyle belediye sosyal tesislerinde düzenlenen etkinlikte kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kadınlar bir araya geldi.
Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, burada yaptığı konuşmada, her yıl 8 Mart Günü belediye ve kamu kurum ve kuruluşları kadınlarla birlikte programlarla geçirdiklerini, bu yıl da bu günü en iyi şekilde geçirmek için programlar hazırladıklarını söyledi.
Kadının Türk medeniyetinde toplumun temeli olduğunu dile getiren Saraçoğlu, şöyle konuştu:
“Kadınlarımız dünya var oldu olalı, bütün dönemlerde çok sıkıntılar çekti. Ama kadınlarımıza en büyük değeri veren İslamiyet ve Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed olmuştur. Kız çocukların insan yerine konulmadığı, doğar doğmaz kuma gömüldüğü bir dönemde bizim önderimiz, peygamberimiz kendi kız çocuğunu omuzlarının üzerine alarak Mekke sokaklarında herkese göstere göstere Kabe’ye gitmiştir. İşte böyle bir liderden bahsediyoruz. O dönemden itibaren kadınlar hemen her alanda söz sahibi ve karar verici olmuştur. Peygamberimiz, ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ diyerek kadınlara vermiş olduğu değeri bir kez daha göstermiştir. İşte böyle bir dinin mensupları olarak kadınlarımızı bugün de toplumun her alanında görmekten mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum.”
8 Mart’ın birlik ve beraberliğe vesile olan bir gün olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Kenan Eskin de, “Kadınlarımıza vermiş olduğumuz değerin bir göstergesi olarak biz bu günü kutluyoruz. Tabi bunu bir güne sığdırmamamız gerekiyor. Öyle günler, biz erkekler olarak kendimizi sorguladığımız ve kendimizi hesaba çektiğimiz, kendi aramızda bir değerlendirme yaptığımız bir güne vesile oluyor. Kadınlarımız hem zarafetin hem nezaket ve şefkatin birer sembolü olarak toplumda yaptığımız her işte bulunmaları gereken önemli aktörlerdir.” diye konuştu.
Daha sonra, çalışma hayatlarında başarılı olan kadınları temsilen program için belirlenmiş beş kadın da başarı hikayelerini paylaştı.
Program, başarılı kadınları temsilen konuşmacı kadınlara plaket verilmesi ve katılımcı kadınlara çiçek takdiminin ardından sona erdi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir