Bakanlık heyeti sahaya indi

1059

Ekonomi Bakanlığı tarafından firmalara sağlanan desteklere yönelik Kütahya’da bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

DESTEKLERİ ANLATIP FİRMALARIN
SIKINTILARINI SAHADA DİNLİYORLAR
Kütahya’da yürütülecek çalışma kapsamında fabrika ziyaretleri yapan heyet, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası ve Ege İhracatçılar Birliği’nin organizasyonun Kütahya TSO toplantı salonunda, ihracatçı firmaları temsilcileriyle bir araya geldi.
Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Hacim Kosaoğlu, burada yaptığı konuşmada Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin talimatları doğrultusunda 2016 yılından itibaren il ziyaretleri gerçekleştirdiklerini belirtti.
Ziyaretlerdeki temel amaçlarının bürokratlar olarak sahaya inip, firma temsilcileri ile tanışıp onların dertlerini dinlemek olduğunu dile getiren Kosaoğlu, şöyle konuştu: Ziyaretlerimize, firmalarımızı sahada görerek, onların ortamlarında tanışmak, onların yaptığı işten bulundukları pozisyonlardan ve karşılaştıkları güçlüklerden haberdar olmak, bakanlığımızca sunulan imkanlardan ve desteklerden kendilerinin bilgilendirilmesini sağlamak. Gerek bakanlığımızla gerekse diğer devlet kurumlarıyla ilgili şikayetlerini dinlemek ve bulabildiğimiz çözümleri kendilerine sunmak. Kurumumuz dışında olanların da takipçisi olmak. Bu kapsamda 40’tan fazla ilimizi gezdik. Bu yıl Haziran ayına kadar da tüm illerimizi gezmeyi hedefliyoruz. Ziyaretlerimiz imkan dahilinde sınırlı sayıda firma ile gerçekleştirildiği için ziyaretlerimizin ikinci gününde Ticaret ve Sanayi Odalarımızda bu gibi organizasyonlarla kendilerine ulaşamadığımız firmalarımıza da iletişim için imkan sunmayı hedefliyoruz.”

“MİKRO VE KÜÇÜK İŞLETMELERDE PROBLEM ÇOK FAZLA”
Kütahya TSO TSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral da, Türkiye’nin problemlerinin temelinde mikro ve küçük işletmelerin olduğunu, mikro işletmelerin ve küçük işletmelerin statü atlamaları anlamında bir takım teşviklerin ve desteklerin olmasını arzu ettiklerini dile getirdi.
Teşvik ve destekleri devlet bütçesinden beklemediklerini dile getiren Güral, şunları söyledi:
“Teşvik ve destekleri, olmayan bir değerin ortaya çıkmasından elde edilecek fırsatları ve imkanları kullandırmanız olarak değerlendiriyoruz. Eğer Türkiye temelinden, yani mikro ve küçük işletmelerden başlayıp, yukarıya gelen bir model gündeme getirilebilirse, belki kısa vadede olmasa da orta vadede başarıya ulaşılabileceğini düşünüyoruz. Sizler de takdir edersiniz ki, büyük işletmelerde bir problem görünmüyor. Ama mikro ve küçük işletmelerde problem çok fazla. Orta büyüklükteki işletmelerde kısmen kendilerini taşıyabilenler ve kısmen zorlananlar var. Devlet olarak bütün rakamlar sizin elinizde. Bunların gelişmesi konusundaki yapılacak çalışmaların ve verilecek desteklerin son derece önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Eğer bu tür işletmeleri geliştirebilirsek, Türkiye’nin gelişimi çok daha iyi olacak. Tabi büyük bir memnuniyetle izlediğimiz bir durum var. Şuan da tamamen büyük işletmeleri kastediyorum. Mikro, küçük ve orta büyüklükteki işletmeler sıkıntılı. Büyük işletmelerin ödevlerini yerine getirmiş olmaları ciddi bir avantaj.”
Toplantı, Ekonomi Bakanlığı heyetinin firma temsilcilerine bilgilendirmeler yapması ile devam etti.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir