Dağcı: ‘Söz bitti, sıra eylemde’

1404

Kütahya Kent Konseyi başkanlığına yapılan genel kurul ile seçilen Zekeriyya Dağcı, ‘birlikten kuvvet doğar’ anlayışıyla hareket edeceklerini ve Kütahya için çalışan Kent Konseyine Kütahya halkının sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Kütahya Kent Konseyi, hafta sonu yapılan genel kurul ile yeni başkanını, yürütme kurulu, meclis ve çalıma gruplarını seçti.

Yapılan genel kurul ile Kütahya Kent Konseyi Başkanlığına seçilen Zekeriyya Dağcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, kent konseyinin görevine büyük bir heyecanla başladığını belirtti.

Kütahya için proje üreterek Kütahya yararına çalışmalarını sürdüreceklerini dile getiren Dağcı, şunları söyledi: “Kütahya Kent Konseyi Başkanı, Yürütme Kurulu, Meclisi ve Çalışma Grup Başkanları olarak hedefimiz, kent yaşamında kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yönetişim ilkelerini hayata geçirme, çözümlerin geliştirildiği ortak aklın ve uzlaşmanın esas olduğu bir anlayış ile Kütahya da yaşayanların karşılıklı saygı ve anlayış çerçevesinde yönetime katılımını ve denetimini sağlayacak demokratik yapılar ile yönetişim mekanizmalarım hayata geçirilmesine amaçlayan bir konsey olacaktır. Kütahya Kent Konseyi olarak bağımsız, siyasi ve ekonomik beklentisi olmayan, Kütahya’nın geleceğine katkı sunabilmekten başka bir amacı olmayan Kütahya halkının vicdanıdır.”

Kütahya Kent Konseyinin siyaset, bürokrasi, yerel yönetim ve kurumlara alternatifi bir kurum olmadığını, bunun aksine birlikteliği ön planda tutan, “Birlikten kuvvet doğar” anlayışının temsilcisi olduğunu da ifade eden Dağcı, “Kütahya Kent Konseyi oluşumunda, konularında uzmanlaşmış, insanları merkeze almış, üreten, imal eden, yöneten, düşünen, eserler verenlerle birlikte tüm halk katmanlarından oluşan Kütahya Kent Konseyi ancak halkın sahip çıkması ile başarı kazanacaktır. Proje üretmeden, üzerinde çalışmadan, araştırmadan yapılan yaklaşımlar ve eleştiriler samimiyetle değerlendirilemez. Kendimiz için, kentimiz için projeler üreterek üzerinde tüm halk katmanlarıyla tartışarak, yöneticilerimizle paylaşarak ve ortak aklı kullanarak başarı elde etmeliyiz. Kütahya Kent Konseyi bu başarıları elde edebilmesi için sosyal medya üzerinden ciddi çalışmaları başlatarak öncelikle gençlerimizi, turizm elçiliği yapan öğrencilerimizi ve halkımızı bu oluşumların İçine katarak yol alacaktır. Artık söz bitmiştir, sıra eylemdedir. Kütahya Kent konseyine hep birlikte sahip çıkalım, fikirleri, düşünceleri, hayalleri, projeleri birbirimizle paylaşarak, kentimize yararlı olalım” diye konuştu.

Kent Konseyi şu isimlerden oluşuyor: Başkan Zekeriyya Dağcı, Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Abdullah Akbulut, Doç. Dr. Adnan Ersoy, Ahmet Çınar,

Yürütme Kurulu: Zekeriyya Dağcı, Abdullah Akbulut, Adnan Ersoy, Ahmet Çınar, Kenan Bubik, Erkan Morkoç, Bayram Ünal, Atakan Tahmas, Abdullah Yiğit, Ahmet Dalkıran.

Kent Konseyi Meclisleri: Engelli Meclisi Başkanı Zekai Aslan, Kadın Meclisi Başkanı Aslıhan Mercan, Emekli Meclisi Başkanı Ali Tektaş, Gençlik Meclisi Başkanı Sema Kipir ve Salih Ertürk.

Öte yandan, Dağcı, kentin değerlerini ön plana çıkaran ve bu değerlerin ortaya çıkarılması, geliştirilmesi, korunması amacıyla da 46 Çalışma Grubu oluşturulduğunu, bu çalışma gruplarına da alanında uzman kişilerin başkanlıklara seçildiğini sözlerine ekledi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir