Kütahyalı bin 100 kişi kutsal topraklara gidecek

1386

Kütahya’dan hacca gitmek için başvuru yapan 30 bin kişiden yaklaşık bin 100 kişinin kutsal topraklara gideceği, kuradan çıkanlar için ise hac kayıtlarının başladığı bildirildi.

Kütahya Müftüsü Hüseyin Hazırlar, yaptığı açıklamada, Haccın kutsal bir yolculuk olduğunu, Haccın imkanı olanlara farz kılındığını belirtti.

Hacca gitmek için Kütahya’dan 30 bin kişinin başvurduğunu hatırlatan Müftü Hazırlar, şunları söyledi: “Kutsal topraklara gitmek için sadece Kütahya ilimizden 30 bin kişi sırasını bekliyor. Gönlümüzden geçen, kutsal beldelere gitmek için müracaat eden bütün hacı adaylarımızın Hac ibadetini yapabilmesi. Ancak uygulanan kota ve müracaatın fazla olması sebebi ile bu mümkün değil. Bu sene Kütahya’mızdan yaklaşık bin 100 hacı adayımız kutsal topraklara gidebilecek. Kura neticesinde ‘Kesin Kayıt Hakkı’ elde edenler, 05-16 Şubat 2018 tarihleri arasında “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kayıtlarını yaptırabilecekler. Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 22 Şubat – 02 Mart 2018 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacaktır.”

Hac ibadeti için kutsal topraklara gidişlerin 17 Temmuz 2018’de başlayacağını, 15 Ağustos 2018’de ise bu yolculuğun tamamlanacağını ifade eden Hazırlar, dönüşlerin ise 25 Ağustos 2018’de başlayıp 20 Eylül 2018 tarihinde sona ereceğini kaydetti.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir