Kütahya finale kaldı

1165

Yaşama Dokunanlar Platformu ve Tr Shop AVM İş birliği ile gerçekleştirilen ve yurt genelinden 54 şehrin il kültür ve turizm müdürlüklerinin adayı olarak yarışmaya katılan 178 yarışmacı için düzenlenen 1.etap eleme turunda Kütahya finale kaldı.

Tr Shop Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşen programda 1.ci Etap elemde jüri karşısına 49 yarışmacı çıkarak finale kalmak için ter döktü. 1.ci etap eleme turuna 10 şehir alındı. Jüri değerlendirmesinden sonra Yaşama Dokunanlar Platformu Başkanı Murat Çuhadar elemeyi geçip finale kalanları açıkladı.

Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü takım halinde finale yükselirken Aslanapa, Simav ve Gediz halk eğitim merkezi müdürlükleri ayrıca özel reyon hediyesi de kazanan merkezler oldu. Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü adayı Kütahya Karaali çini – Muzaffer Çelik – Çini Form ve tasarım ile finale yükseldi.

Finale kalan diğer yarışmacılar ise şöyle: “Afyonkarahisar Belediyesi Adayı Ali Örk Deri tablo. Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün aday olarak gösterdiği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan BALMEK Takım halinde finale yükseldi. Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Adayı Gülsüm Sönmez Rölyef tablo ile finale çıktı. Sındırgı Belediyesi Adayı Salih Durak el yapımı yün halı ile finalde. Görele Belediyesi Kemençe ile finale kalırken ayrıca jürinin koruma programına girerek jüri Özel ödülü içinde yarışacak. Tirebolu Belediyesi kültür koruması çalışmasıyla Tirebolu bezi ile finale çıkarak ayrıca jüri korumasına alınarak özel ödül içinde yarışacak. Isparta Belediyesi kendi kategorisinde direk finale kalan tek il oldu. Kategori birincisi olarak finale çıkan Isparta Belediyesi hazırladığı gül ağacı ile ayrıca özel ödül içinde yarışacak. İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü adayı olarak yarışmaya katılan Nigar Yertan iğne oyalı çanta ile finale çıktı. Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü adayı Dağıstan Karahasanoğlu kültür üretimi çerçevesinde yarıştığı siyah nohut ile finale yükseldi. Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Adayı – Necmettin Sadıkoğlu – Bakır Tablo ile finale yükselirken teşhir reyonu hediyesini de kazanan yarışmacı oldu. İstanbul Adayları Emine’nin el sanatları – Emine Onat -Dekoratif Ahşap Kuş evi ile finale kaldı. İstanbul Adayları – Rengin Alkın Cam Atölyesi – Rengin Alkın- Cam Aksesuarları ile finale kalırken ayrıca jüri özel içinde yarışacak”




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir