Kütahya Gönüllü Kuruluşlarından Zeytin Dalı Harekatı’na Destek

1215

Kütahya’da, Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu tarafından basın açıklaması yapıldı, “Zeytin Dalı Harekatı”na katılan Mehmetçik için dua edildi.
Cumhuriyet Caddesi Karagöz Camisi önünde bir araya gelen platform üyeleri, Suriye’nin Afrin bölgesinde başlatılan “Zeytin Dalı Harekatı”nın zaferle sonuçlanması için Mehmetçik’e dua etti.

Platform sözcüsü ve Diyanet-Sen Kütahya Şube Başkanı Nazif Kocaçoban, burada yaptığı açıklamada, Suriye’de 2011 yılında başlayan olayların birçok masum insanın ölümüne, milyonlarcasının da yerini yurdunu terk ederek mülteci durumuna düşmesiyle sonuçlandığını belirtti.

Türkiye’nin bu duruma seyirci kalmadığını ve Suriye’de yaşama imkanı kalmayan insanlara kapılarını açtığını dile getiren Kocaçoban, şunları kaydetti: “Biz, Suriye’deki insani drama ve felakete ilaç olmaya, çareler bulmaya çalışırken kimi şer odakları da ülkemize zarar verecek hileler peşinde koşturmakta. İslam dünyasının parlayan yıldızı Türk devletini çevrelemeye ve nefessiz bırakacak hamleler yapmaya çalışmaktadır. Ey batının emperyalistleri ve onlara bu topraklarda yandaşlık yapan işbirlikçileri… Ey PKK/KCK/PYD/-ypg ve DEAŞ, yaptıklarınızın hesabını bir bir vereceksiniz. Devletin çarkları ağır işler ama illaki işler. Nitekim, geçtiğimiz günlerde kahraman ordumuz Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD/-ypg ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak için harekete geçti. Mehmetçiğimizin muzafferiyeti için bizler buradan selam gönderiyor ve onlara dualar ediyoruz.”

Daha sonra platform üyeleri tarafından Mehmetçik’in zaferi için dua edildi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir