Verimli ormanlar için çalışıyorlar

1307

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü planlı ormancılık için silvikültür çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüğü bildirildi.

Genç meşcere bakımlarına büyük önem veren Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından her yıl artan miktarda genç meşcereler de gerekli silvikültürel çalışmalar yapılıyor. 2017 yılında 17 bin 687 hektar alanda yapılan genç meşcere bakımı sonrası 2018 yılında da 18 bin 624 hektar alanda genç meşcere bakımı yapılması hedefleniyor.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Genç meşcere bakımlarından birisi olan sıklık bakımı çalışması olarak; 2017 yılında 5 bin 369 hektar alanda sıklık bakımı çalışması yapılmış olup, 2018 yılında ise 5 bin 221 hektar alanda çalışmalar devam ediyor” denildi.

Bölge Müdürü Adnan Kayım, Emet Orman İşletme Müdürlüğü Emet Orman İşletme Şefliğinde 2017 yılında Genç Meşcere Bakım Seferberliği ilan edildiğini belirterek, sıklık bakımı ve ilk aralama bakım çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Kayım, “Tüm İşletme Müdürlüklerimiz kendi sorumluluk sahalarında kalan genç ormanlardaki bakım müdahalelerine 2018 yılında da devam edecekler. Ormanlarımız; yaptığımız bakım müdahaleleri ile dış etkilere daha dayanıklı ve yangınlara karşı daha dirençli hale geliyor. Genç meşcere bakımlarını zamanında ve etkin şekilde yaparak;  daha sağlıklı, kaliteli ve verimli ormanların oluşmasını sağlıyoruz” dedi.

 




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir