Erilbaylı yeniden başkan seçildi

1161

Kütahya Çiniciler, Fotoğrafçılar ve El Sanatları Esnaf Odası 18. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Seçime tek liste olarak giren mevcut başkan Sadık Erilbaylı, tüm delegelerin oyunu alarak yeniden Kütahya Çiniciler, Fotoğrafçılar ve El Sanatları Esnaf Odası Başkanlığına seçildi.

Kütahya Çiniciler, Fotoğrafçılar ve El Sanatları Esnaf Odası 18. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Divan üyelerinin belirlenmesi, saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan genel kurula, Kütahya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KUTESOB) Başkanı İbrahim Yiğit, Kütahya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Enver Erdoğan, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, oda başkanları ve delegeler katıldı.

Divan Kurulu Başkanlığını KUTESOB Başkanı İbrahim Yiğit, Başkan vekili Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Enver Erdoğan, katip üye Kütahya Şoförler Odası Başkanı İlyas Aslan’dan oluştu. Açılışın ardından yönetim kurulu faaliyet raporu ve denetim kurulu raporu ile bilanço ve gelir giderlerin beyan edildi.

Kütahya Çiniciler, Fotoğrafçılar ve El Sanatları Esnaf Odası Başkanı Sadık Erilbaylı burada bir konuşma yaparak oda faaliyetleri hakkında delegelere bilgiler verdi. Erilbaylı, “Yönetim Kurulumuzla birlikte görev yaptığımız dönemde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına ziyaretlerde bulunduk. Kütahya Valiliği ve birliğimiz tarafından sıkıntılarımız dile getirildi. Bu ziyaretler sonucunda faizsiz kredi, bağ-kurlu esnafa işsizlik maaşının bağlanması, iş sağlığı ve güvenliği konusunda tehlikeli sınıfların düşürülmesi, iş yeri ve araç alımı teşviği, vergi, SSK ve bağ-kur borçlarının yapılandırılması gibi sonuçlar alınmış ve esnafımız faydalandırılmıştır. Ayrıca, 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle noterlere defter tasdik zorunluluğu kaldırılmış ve artık tasdik parası muhasebe ve noterlere verilmeyecektir. Bunların dışında Uluslararası Çini ve Seramik kongrelerine katılım sağlanmış ve ilimizdeki sanatçılarımızın tanıtımı ile sektörün sorunları görüşülmüştür. Çini Yarışmaları, 15 Temmuz Çini ve Seramik sergisi ile 14 farklı fuara katılım odamız tarafından düzenlenmiştir. Odamız tarafından UNESCO Genel Merkezine Çini Sanatı Ustalığı Somut olmayan kültürel miras listesine alınması sağlanmıştır. Ayrıca, Belediye, Zafer Kalkınma Ajansı, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, odamız ile birlikte UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına müracaat yapılmış ve Kütahya’nın el sanatları ve çini dalında dünyanın başkenti olduğu tescillenmiştir” dedi.

Gelecek dönemde hayata geçirecekleri projeler hakkında konuşan Sadık Erilbaylı, “Yıllardır üzerinde çalıştığımız üretilen çinilerimizin değerinde satılamadığı, rekabet ortamının kaldırılamadığı için yapmış olduğumuz müracaatlarımız neticesinde Kütahya Belediyesi, ZEKA, KUTSO ve odamızla birlikte dış ticaret pazarlama şirketi ZEKA’nın güdümlü projesiyle Bakanlığımız tarafından onaylanmıştır. Şuan kurulacak olan şirketimizle bütün çinicilerimiz hissedar olabileceği gibi, yapmış oldukları ürünleri kendi üreteceğimiz ambalaj tesisi ile ambalajlayacak, UNESCO etiketi ile sertifikalandırılacak ve profesyonel dış ticaret uzmanları ile dünya pazarındaki yerini alacaktır. Çiniköy projemiz ve 3. Çini ve Seramik imalatçıları sitemizin kuruluşu ile ilgili yer tahsis çalışmaları da halen devam etmektedir” diye konuştu. Erilbaylı’nın konuşmasının ardından oy kullanma işlemine geçildi. Seçime tek liste olarak giren Sadık Erilbaylı yeniden Kütahya Çiniciler, Fotoğrafçılar ve El Sanatları Esnaf Odası Başkanlığına seçildi. Sadık Erilbaylı Başkanlığındaki Yönetim Kurulu; Hüsnü Cumhur Çubukçular, Mustafa Kerkük, Ali Koşkun, Seyit Ahmet Yeşil, Halil Serdar, Kürşat Aydın’dan oluşurken, Denetim Kurulu Üyeleri ise, Mustafa Dumanlar, Fatih Kahraman ve Seyfettin Kaplan’dan oluştu.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir