Vali Nayir’den 50. Yıl ilkokuluna ziyaret

1159

Vali Ahmet Hamdi Nayir, okul ziyaretleri kapsamında Kütahya 50. Yıl İlkokulunu ziyaret etti.

Sınıfları ziyaret edip, öğretmenlerle istişarelerde bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir’e İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hamdi Sarıöz, 50. Yıl İlkokulu Müdürü Veysel Çakır ile okul aile birliği üyeleri eşlik etti.

1,2,3 ve 4. Sınıf öğrencilerinin derslerine katılan Vali Ahmet Hamdi Nayir öğrencilerle sohbet etti, nasihatler verdi.

“GELECEKTE BİZİM YERİMİZDE SİZLER OLACAKSINIZ”

Okullardaki imkanların başarıya yansıması için öğrencilerin çalışması gerektiğini ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Okulunuz tüm imkanlarıyla çok güzel. Bu güzelliği sizin çalışkanlığınız tamamlamalı. Her şey güzel olur, sizin dersleriniz güzel olmazsa eksiğimiz kalmış demektir. Sizler bu güzelliği daha da geliştirecek, daha da güzelleştirecek öğrencilersiniz. Başarı için üç şeye ihtiyacımız var. Öğretmenleriniz gayretli, sizler ilgili olacak velileriniz de elini çekmeyecek. Üçü bir arada olursa biz çok sağlam bir nesil yetiştirir, geleceğe daha güvenle bakarız. Okul ziyaretlerimizde hem öğretmenlerimizi, hem öğrencilerimizi, hem de okul aile birliğini bir araya getirmeye çalışıyoruz ki biz eğitimde başarıyı yakalayabilelim. Sizleri gördükçe seviniyoruz. Hepiniz zeki, çalışkan öğrencilersiniz. İnşallah gelecekte sizler bizim yerimizde olacaksınız. Kiminiz ilin valisi, kiminiz öğretmeni, kiminiz milli eğitim müdürü olacak. O zaman sizler çocuklara nasihat vereceksiniz” diye konuştu.

“SİZ BİZİM ÜMİDİMİZSİNİZ”

Öğrencilere sevdikleri işi yapmalarını ve pes etmeden, azimle çalışmalarını söyleyen Vali Nayir, “Sevmediğiniz işte başarılı olamazsınız. Hayatın temeline sevgiyi koyun ve yapacağınız işleri severek yapmaya çalışın. Başarının yolunun sevgiden geçtiğini bilin. Hiçbir zaman pes etmeyin. Graham Bell telefonu, defalarca denedikten sonra buldu. İlk denemesinde vazgeçseydi bulamayacaktı. Ülkemizin geleceğine sizler yön vereceksiniz. Siz bizim ümidimizsiniz. Ümidimizi boşa çıkarmayacağınızı biliyoruz. Bizim sizlere olan güvenimiz sonsuz, sizler de kendinize güvenin” dedi.

“DAHA İYİSİNİ YAPABİLECEK DURUMDAYIZ”

Vali Ahmet Hamdi Nayir sınıf ziyaretlerinin ardından öğretmenlerle bir araya geldi, isteklerini dinledi. Ortak gayenin başarı olduğunu, başarı için öğretmen, öğrenci ve veli iş birliğinin sağlanması gerektiğini belirten Vali Nayir, “Altyapıdan, emniyet, asayiş, sağlık gibi farklı olan konular görevimiz içinde ama mutlaka başarmamız gerektiğine inandığımız konulardan bir tanesi eğitim. Bir yönüyle yöneticiyiz, öbür yönüyle öğrenci velisi, aile babasıyız. Dolayısıyla sizlerin başarısı bizleri yalnızca yönetici olarak değil, bu ülkenin bir ferdi olarak, bir aile babası olarak da etkileyen hususlardan. Bu yüzden kendi görev alanımız içerisindeki hususlarda bilmediğimiz, atladığımız konular var mı yok mu sizlerin uzun yıllar tecrübesini de bir araya getirerek daha iyisini nasıl elde edebiliriz arayışı içerisindeyiz. Okul ziyaretlerimizde öğretmen arkadaşlarımızla tanışıp, varsa bize iletecekleri konular onları anlamaya çalışıyoruz. Gittiğimiz sınıflarda çocuklarımıza güç, cesaret vermeye çalışıyoruz, onlara güvendiğimizi ifade etmeye çalışıyoruz. Sizlerin bu gayretleri bir devlet memuriyeti zihniyeti içerisinde bir maaş karşılığı işler olarak yapılacak işler değil diye görüyoruz. Sizlerin gayretinden, başarısından etkilenecek olan hususları, geleceğimizi düşündüğümüz zaman da mutlaka birlik, beraberlik, paylaşmacı anlayış içerisinde, öğrenci, öğretmen, veli iş birliği, okul idaresi, milli eğitim müdürlüğü, valilik iş birliğinde daha güzelinin gerçekleşeceğine kanaatimiz var. Biz mevcut imkanlarımız ve kapasitemizle elde ettiğimiz başarıyı yeterli görmemeliyiz. Daha iyisini de yapabilecek durumda olduğumuzu da hesaba katmalıyız” diye konuştu.

“TENEFFÜSLER EN AZ DERSLER KADAR KIYMETLİ OLMALI”

Öğretmenler odasında geçirilen vaktin önemine de dikkat çeken Vali Nayir, “Gitmiş olduğumuz her okulda öğretmenlerimizin aile havasında, birlik, beraberlik içerisinde olmasından mutluluk duyuyoruz. Burada göreve yeni başlayan öğretmenlerimizle, neredeyse ömrünün yarısından fazlasını bu işe harcamış olanların hepsini beraber gördüğümüzde de buralardaki paylaşımın, buralardaki etkileşimin güzel sonuçlar çıkaracağına dair bizdeki kanaatini de sizlerle paylaşıyoruz. Buradaki kıdemli arkadaşlarımız, mesleğe yeni başlayan arkadaşlarımıza mutlaka bir şevk unsuru olmalılar. Şu havadan istifade edebileceğimizi düşünüyoruz. Öğretmenler odasındaki teneffüs vakitleri en az dersler kadar kıymetli olmalı. Buradaki paylaşımınız, birbirinize vereceğiniz destek, cesaret bu ülkenin ihtiyaç duyduğu birçok husus da burada paylaşılır diye düşünüyoruz” dedi.

 




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir