2018 yatırım ve hizmet yılı olacak

1262

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, 2018 yılının Kütahya için yatırım ve hizmet yılı olacağını bildirdi.

“MERKEZİ BÜTÇEDEN KÜTAHYA PAYINI ALACAK”

Nazlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2018 yılı yatırım ödeneklerinin önceki yıla göre yüzde 10 artarak 85 milyar liraya çıkartıldığını belirterek, merkezi bütçedeki yatırım ödeneklerindeki artışın, Kütahya’ya da yansıyacağını söyledi.

AK Parti hükümetlerinin 16 yıl boyunca milletin emanetine riayet ettiğini, ahlak ve hukuk ekseninden ayrılmayarak bu milletin her kuruşunu titizlikle harcadığını anlatan Nazlı, şunları kaydetti: “Anadolu insanının her biri yıllarca hak ettiği halde, alamadığı hizmet ve yatırımları bu dönemde almıştır. 2018 yılı Kütahya içinde önemli bir yatırım ve hizmet yılı olacaktır. Sadece Dumlupınar Üniversitemize ayırdığınız bütçe 2018 yılı için 230 milyon liradır. Mahalli İdarelere ayrılan ödeneği yüzde 17 artırdık. Bu kapsamda Kütahya Belediyemizin 2018 yılı bütçesi 526 milyon lira, İl Özel İdaresi bütçemizde 132 milyon lira olarak öngörülmüştür. 2018 yılı merkezi bütçemizdeki yatırım ödeneklerindeki artış Kütahya açısından da önemli bir yatırım atağına imkan sağlayacaktır.”

“SANAYİLEŞMEDE ÖNEMLİ ÇIKIŞ SAĞLANDI”

Nazlı, sanayileşmede son yıllarda önemli bir çıkış yakalayan Kütahya’da, 2018 yılında Altıntaş Zafer OSB’de yatırımcılara arsa tahsisine başlanacağına işaret ederek, bunun yanında Dumlupınar Üniversitesi tarafından yapımı tamamlanan Teknokent Projesi’nin, üniversite sanayi işbirliğine imkan hazırlayacağını aktardı.

Serbest Bölge Kuruluş çalışmalarının da hız kazanacağını bildiren Nazlı, şöyle devam etti: “Tavşanlı ve Gediz ilçelerimizde mevcut OSB’leri alan genişletme işlemleri devam edecektir. Eti Bor İşletmesi ve GLİ’de yeni tevsi yatırımlarla kamu adına Kütahya’nın istihdamına katkı sağlayacaktır. Kütahya Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları, bin 453 konutun yapımının tamamlanmasıyla 2018’de start alacak. Yine belediyemiz tarafından Ulucami bölgesi sokak sağlıklaştırma çalışmaları tamamlanacak, Kültür Bakanlığımızdan aktardığımız 2 milyon lira ödenekle tarihi Germiyan ve Karadonlu sokaklarındaki 13 konağın restorasyonu da bu yıl içerisinde bitirilecektir.”

“KÜLTÜR BAKANLIĞINDAN ÖNEMLİ YATIRIMLAR ALINACAK”

Nazlı, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) Yaratıcı Şehirler ağına girerek bir marka şehir olan Kütahya’nın, 2018 yılında Kültür Bakanlığından birçok yatırım alacağını vurgulayarak, Kütahya Kalesi’nin restorasyonu, Aizonai Antik Kenti düzenlemesi, Arkeoloji ve Maden Müzesinin tamamlanması ile 2018 kültürel bir kalkınmanın yılı olacağını sözlerine ekledi.

 




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir