‘Çocuklara en güzel örnek anne ve babadır’

1145

Kütahya’da düzenlenen ‘Aile ve Gençlik’ konulu konferansa eğitimci yazar Halit Ertuğrul konuşmacı olarak katıldı.

Vefa Derneği Kütahya Şubesince, Vahit Paşa Yazma Eserler Kütüphanesi konferans salonundaki konferansta konuşan Ertuğrul, çocuklara en güzel örneğin anne ve babalar olduğunu söyledi.

Anne ve babaların kendilerini görmeleri için çocuklarına bakmalarının yeterli olacağını belirten Ertuğrul, şöyle konuştu: “Anne ve babalardan özellikle bir istirhamım var. Ne olur çocuklarınızın huzurunda problemlerinizi kavgayla, tartışmayla çözmeyin. Bu şekilde davrananlar çocuklarına kavgayı, nezaketsizliği, saygısızlığı öğretir. Ağzınızdan kötü sözlerle birbirinize hitap eder tartışırsanız, çocuk sizi niye dinlesin. Çocuklarınızla birlikte yemek yerken, çay içerken özellikle anneler babaları, babalar da anneleri övsün. Deyin ki ‘Çocuklar Allah bize öyle bir baba nasip etti ki bütün gün bizim için çalışıp duruyor, yoruluyor.’ Babalar da, ‘Hanım ellerine sağlık, bütün gün bizim için koşturup duruyorsun, bize güzel güzel yemekler yapıyorsun. Allah senden razı olsun.’ desin. Çocuklar, birbirlerine saygı duyan anne babaya saygı duyar. Bu çok önemli. Sevgili anne babalar sakın ola ki çocuklarınızı başka çocuklarla kıyaslamayın. Çünkü Allah her kulu ayrı bir özellikle yaratmıştır.”

Çocuklara merhamet duygusunun kazandırılmasının da oldukça önemli odluğunu aktaran Ertuğrul, “Çocuklarınıza merhamet, insaniyet duygusunu verebilmeniz için tutun çocuklarınızın elinden, zor durumda, mağdur, çaresiz olan ailelerle çocuklarınızı tanıştırın. Çocuklar, sahip oldukları nimetleri fark etsinler. Sizin onlara neler sunduğunuzu anlayabilsinler. Sizden bir isteğim dava var. Tutun çocuğunuzun elinden, Kütahya’da ne kadar hayır işlenen kurum, kuruluş varsa gidin oralara yardım edin. Çocuk yardım etmeyi, destek olmayı, paylaşmayı öğrensin. Bir çocuğun gönlündeki en büyük zenginlik, ona yardım etmeye duygusunu kazandırmaktır.” ifadelerini kullandı.

Konferans sonunda dernek başkanı Adnan Gençer, Ertuğrul’a katılımlarından dolayı plaket takdim etti.

Ertuğrul, konferans sonunda katılımcılara kitaplarını imzaladı.

 




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir