Anaokulunda ‘geçmiş ile gelecek’ buluşması

1221

Kütahya’da bir anaokulunda öğrenim gören öğrenciler, “Değerler eğitimi, saygı” kapsamında sınıflarında dede ve nineleri ile bir araya geldi.

Kütahya Nene Hatun Anaokulunda öğrenim gören öğrenciler, okulda yürütülen, “Değerler Eğitimi” projesi kapsamında, kendilerini sınıflarında ziyaret eden dede, babaanne ve anneanneleriyle buluşmanın heyecanını yaşadı.

Okul Müdürü Gülay Tonga, proje hakkında gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin, dede, babaanne ve anneanneleriyle birlikte güzel bir gün geçirdiklerini söyledi.

Saygı kavramını öğrencilere somut olarak göstermek adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini dile getiren Tonga, şunları kaydetti:

“Değerler Eğitimi projesini konulara ayırdık, bu ay işlediğimiz konu ‘saygı’. Bu kapsamda dedelerimizi, babaanne ve anneannelerimizi okulumuza davet ettik. Okulumuzu şereflendirdiler. Programımıza Afyonkarahisar’dan, köylerden ve uzak yerlerden torunları için okulumuza geldiler. Onlara çok teşekkür ediyoruz. Geçmişimizi geleceğimizle buluşturmak istedik. Onlar, çocuklarımızın başlarını okşadılar, çocuklarımız da onların ellerini öperek etkinliklerini sundular. Mutlu bir gün yaşadığımızı düşünüyoruz.”

Etkinliğe katılan dede ve nineler, torunlarıyla okullarında bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Etkinlik, öğrencilerin şarkılar söylemeleri ve dede, babaanne ve anneanneleriyle oyunlar oynamalarıyla son buldu.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir