Erkan Güral gençlerle bir araya geldi

1196

Pamukkale Üniversitesinde düzenlenen ‘İş Dünyasında Hedef: Liderlik ve Girişimcilik’ etkinliğine katılan Türkiye Genç İş Adamlar Konfederasyonu Başkanı ve NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral tecrübelerini paylaştı.

GÜRAL TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

Pamukkale Üniversitesi İşletme Topluluğu’nun bu yıl altıncısını düzenlediği ve iş dünyasından önemli isimleri öğrencilerle bir araya getiren ‘İş Dünyasında Hedef: Liderlik ve Girişimcilik’ etkinliği Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İş Dünyasında Hedef: Liderlik ve Girişimcilik Konferansına, Türkiye Genç İş Adamlar Konfederasyonu Başkanı ve NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral konuşmacı olarak katıldı. Öğrencilerle tecrübelerini paylaşan Güral, girişimcilik ve liderliğin temel özellikleri ve esaslarının yanında, kendi kariyer hayatlarından verdikleri örneklerle öğrencilere gelecekteki iş hayatlarında faydalı olacak bilgiler paylaştı.

Konferansın sonunda katılımcıların soruları yanıtlayan Erkan Güral, bir öğrencinin çoğu firmanın tecrübeli eleman aradığını ifade etmesi üzerine, “Ben herkesin yaptığını yapmıyorum. Herkes tecrübeli çalışan arıyor. Ben o kültürde değilim. Ben tecrübesiz arkadaşlarımı işe alıp, kendi kurum kültürümüzde geliştirme mantığındayım. Belli bir süre sonra işinizden ayrılabilirsiniz. İşe başladığınız yerde emekli olmak ya da işe başladığınız yerde 15 yıl devam edecekseniz diye bir şart asla yok. Belli bir iş kültüründe yoğrulup, belli bir kıdeme geldikten sonra transferler başlıyor. O noktaya ve o yaşa gelebilmek lazım” dedi.

“BİZ SÜREKLİLİKTEN YANAYIZ”

“Biz staj konusunda sıkıntı çekiyoruz. Kütahya Porselende şu ana kadar çalışan stajyerler hayatlarına nasıl devam etti ve ne kadar başarılı olabildiler?” diyen ve staj için çalışacak yer konusunda sıkıntı çektiklerini dile getiren bir başka öğrencinin sorusunu yanıtlayan Güral, “Kütahya’da yaşamak istiyorsan şirkette yerin hazır, çünkü çok güzel bir soru sordun. Stajdan sonra şirkette kalan sayısı çok önemli. Bizim şirketimizde staj için gelip, 19 sene çalışan güzel arkadaşlarımız var. Bu aidiyet duygusu çok önemli. Bu tarz çok arkadaşımız var. Çünkü biz süreklilikten yanayız. Sürekliliğin olduğu her yerde başarının daha kolay ve daha uzun süreli olduğunu düşünüyorum. Kütahya Porselen güzel bir referans ve diğer şirketler bu tarz elemanlarımızı kaçırmak istiyor. Bu da beni rahatsız eden bir durum. Çünkü 4-5 yılını doldurmuş arkadaşlarımızdan tam verim alacağımız zaman, arkadaşlarımızın gidiyoruz demesi bizi üzüyor. Tabi ki buna yapacak bir şeyimiz yok. Fakat kalıcı olanlar çoğunlukta. Staj yapmayı ve Kütahya’ya gelmeyi düşünen arkadaşlarımız olursa, elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Toplantı sonrası Güral’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

 




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir