‘Görüşe mani bina’ yıkıldı

1076

Fatih mahallesinde, araç trafiği için tehlike oluşturulduğu iddia edilen bina, Kütahya Belediyesi tarafından kamusallaştırılarak yıkımı gerçekleştirildi.

Kanal boyu üzerinde bulunan ve bulunduğu konum itibariyle yıllarca sürücülerin görüş açısını engelleyen bina yıkıldı.

Yolun kavisli bir hale dönüşmesi sebebiyle görüş açısını kapatıp, geçmişte ölümle sonuçlanan kazaların olmasına sebep olan bina Belediye Emlak İstimlak müdürlüğünün girişimleri neticesinde ve bina sahiplerinin olumlu yaklaşımlarıyla kamu yararı gözetilerek kamusallaştırıldı ve trafik akışını olumsuz etkileyen durum düzeltilmiş oldu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, “2014 yılından itibaren Şehrimizde can ve mal güvenliğini tehdit eden atıl durumda ki metruk binaların kamusallaştırılması ve yıkımı devam ediyor. Anıtlar Kurulu tarafından tescil edilen binaların röleve çalışmaları tamamlandıktan sonra yıkımı gerçekleştirilirken, tarihsel değeri bulunmayan binalarda kamusallaştırılma işlemlerinin ardından yıkılıyor. İnsanların can ve mal güvenliğini tehdit eden ve aynı zamanda görüntü kirliliğine neden olan yapılardan şehrimizi tamamen arındıracağız. Bugüne kadar 56 adet metruk bina yıkıldı. Fatih Mahallemizde bulunan, tamamı yolda kalan ve tehlike arz eden bu metruk bina da belediyemizce kamulaştırılıp kazaların önüne geçmek hedeflenerek yıkımı gerçekleştirdi” diye konuştu.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir