İl Özel İdaresi 2018 yılı bütçesi 132 milyon lira

1230

Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Kütahya İl Özel İdaresinin 2018 yılı bütçesinin 132 milyon lira olarak belirlendiği bildirildi.

EK KAYNAKLARLA BÜTÇE ARTIRILACAK

Yılmaz, İl Özel İdaresi Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Kasım ayı boyunca yapılan bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından 2018 yılı bütçesinin 132 milyon olarak belirlendiğini söyledi.

Bütçenin, yıl içerisinde yapılan görüşmeler ve çalışmalara neticesinde ek bütçeler ve kaynaklarla artırıldığını dile getiren Yılmaz, şunları söyledi: İl Özel İdaresi olarak güzel bir çalışma yılını tamamladık. Aslında mevsimsel olarak çalışmamızı sekteye uğratan bir durum yok. Ekipman ve ekip olarak çok güçlüyüz. 12 ay sürekli çalışıyoruz. Bu konuda hiçbir sıkıntımız yok. Hükümetimizin bize ayırdığı kaynaklar azalma veya eksilme yok. Ülkemiz bu kadar badireyle uğraşırken hiçbir kaynağımızda kısıntıya gidilmedi. Kırsal alana 2017 yılı içerisinde çok ciddi çalışmalar yaptık. 132 milyonluk bütçemizin 62 milyonunu yatırımlara ayırdık. Yüzde 20’lik kısmını da yasa gereği il müdürlüklerine aktarıyoruz. Bunların başında da Milli Eğitim Müdürlüğü geliyor, eğitim bütçesi ayırıyoruz. Bu sene ki payımız 21 milyon olarak belirlendi. Bu da çok önemli bir rakam. Bunun yanında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Afet, Sağlık Müdürlüğü gibi müdürlüklere de gerekli payları aktarıyoruz. Bütçemizin öz kaynaklara dayalı gerçekçi bir bütçe olduğunu düşünüyorum. 2017 yılı bütçemizin gerçekleşme oranı yıl sonu itibariyle yüzde 97 oranına ulaşacak. Bu ne kadar gerçekçi ve borçlanmada bir bütçe yaptığımızı da gösteriyor. Uygulamada da teknik ekibimiz ve idaremiz çok ciddi işler yaparak Kütahya’mıza hizmet döneminde güzel eserler kazandırıyoruz.”

İL ÖZEL İDARESİNİN 2017 ÇALIŞMALARI

2017 yılında yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Yılmaz, “2017 yılı içerisinde 16 tane sulama projesi yaptık. 11 tane içe suyu ve kanalizasyon projemiz KÖYDES’ten 130 olmak üzere toplam 160 proje sadece su ve kanalizasyonu ilgilendiren birimlerle yaptık. Yol ve Ulaşım Müdürlüğümüzde toplam 97 projemiz var. Bu projelerden 29 köyümüz için sıcak asfalt projemiz var. Şu ana kadar 108 kilometre sıcak asfalt gerçekleştirdik. Yine 29 köyümüze 126 kilometre birinci kat asfalt 20 köyümüzde ikinci kat asfalt, 14 köyümüzde 35 kilometre civarında onarım yapıyoruz. 18 köyümüzde de stabilize yapıyoruz. Böylelikle toplamda şu an itibariyle 340 kilometre yol çalışmamızı tamamlamış olduk. Bu arada 13 ilçemizin Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne de 14 milyon ödenek ayırarak Kütahya genelindeki 550 köyümüzde en az bir, bazılarında iki veya üç çalışmayı gerçekleştirmiş bulunuyoruz.” diye konuştu.

GERÇEKÇİ VE GERÇEKLEŞME ORANI YÜKSEK BÜTÇE

İl Genel Meclisinin bütçe görüşmelerini takip eden Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir de, bütçe büyüklüğünün, İl Özel İdaresinin büyüklüğünü, yatırım programının hacmini ifade etmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Geçen senelerde olduğu gibi bu sene de gerçekçi ve gerçekleşme oranı yüksek bir bütçe hazırlanarak 2017 yılının tamamlandığını dile getiren Nayir, şunları kaydetti: “Geçen senelerde olduğu gibi bu sene de. Bizler sorumluluk alanımızdaki alt yapıdan başlayarak, kültür, tarım, eğitim, sağlık hizmetleri gibi önemli konularda yatırım yapan bir teşkilat olarak, İl Özel İdaresi olarak karar ve icra organlarımızla, çalışanlarımızla, Köylere Hizmet Götürme Birliklerimizle, kaymakamlarımızla büyük bir uyum içerisinde çalışarak bu seneyi de tamamladık. Hamdolsun kazasız, belasız, taşra, kırsal alan çalışmalarımızı bitirip kendi içişlerimize dönüp artık bu dönemi de gelecek yılın hazırlıklarını yaparak tamamlamış olacağız. Burada görmüş olduğum uyum beni gerçekten mutlu ediyor. İl Genel Meclisi başkanımızdan meclis üyelerimize, çalışanlarımıza kadar çalışmalarımızı büyük bir uyum içerisinde yürütmemiz için büyük bir fırsat oluyor.”

Nayir, il özel idaresi olarak 2017 yılında gösterilen uyumun 2018 yılında da devam edeceğine inandığını, bütçenin, her şeyin en güzeline layık olan Kütahya için hayırlı olması temennisinde bulunduğunu da sözlerine ekledi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir