AK Parti il danışma toplantısını yaptı

1257

AK Parti Kütahya İl Danışma Meclisi Toplantısı, geniş bir katılımla yapıldı. 2019 seçimlerinin konuşulduğu toplantıda Kütahya’nın sorunları ve yapılan yatırımlar hakkında istişarelerde bulunuldu.

Hezar Dinari Kültür Merkezindeki toplantı, divan teşekkülünün seçilmesi, saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Kütahya’da İlçe Başkanlıkları düzeyinde yüzde 62’lik değişim olduğunu söyleyen İl Koordinatörü Mehmet Nil Hıdır, “Metal yorgunluğu diyerek 1 Temmuz’dan itibaren kongrelere başladık. Genel Başkanımız en az yüzde 30 değişimi öngörmüştü. Her alanda olduğu gibi Kütahya’mız yüzde 65-70 değişimi ortaya koyarak, bu kotanında önüne geçti. Geçmişteki abilerimiz bizlerin yol arkadaşıdır. Onlar kötü oldukları için değil, yoruldukları için bizler bayrağı devraldık. Giden arkadaşlarımıza vefa borçlarımız var ve ilk ziyaretlerimiz onlara olacak. Bizler bir aileyiz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Teşkilatına üye herkesin vatandaşlarla empati kurması gerektiğini vurgulayan Hıdır, “Kendi koltuğumuzdan kalkıp, esnaf Mehmet Amca’mızın AK Parti’yi nasıl gördüğünü anlamalıyız. O gözle bakmaya çalışmalıyız ki, vatandaşlarımızı anlayabilelim. AK Parti kadrolarının görevi milletine hizmet etmektir. Herkes kendi işini ve sınırlarını belirleyecek, en güzel şekilde görevini ifa edecek. Kendisine gelen talepler sınırlarını geçiyorsa, bir üst kademeye bu talebi taşımayı becerecek. Böyle olursa yatırımlarımız aksamadan vatandaşlarımızın hizmetine geçer” dedi.

AK Parti Teşkilatı olarak kutlu bir yolda ilerlediklerini belirten AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı ise,“AK Parti tarihin içinden akıp gelen bir inanç ve bir duygu birlikteliğidir. Bu manada kutlu bir yolda ilerleyen partinin, diğer siyasi partilerden ayıran önemli prensipleri var. AK Parti insanlık tarihinde insani değerleri ifade eden kadim bir kökten gelmektedir. Milli ve yerlidir. Bu toprakların ürünüdür. Dünyadaki tüm mazlumların ve adalet arayanların sözcüsüdür. Bütün insanlığa hitap eden evrensel bir sestir ve cumhuriyet tarihi boyunca en kapsamlı vizyonu hizmete koyan partidir. AK Parti eğitimden sağlığa, tarımdan ulaştırmaya, sanayiden adalete kadar bu ülkede büyük bir değişime imza atmıştır” diye konuştu.

“Türkiye’yi dünyanın en güçlü ülkelerinden biri haline getireceğimize inandığımız 2019 seçimlerine hazırlanıyoruz” diyen Nazlı, şöyle devam etti: “Aynı zamanda 2023, 2053, 2071’e de hazırlık yapıyoruz. Hepimiz Kütahya’nın örnek beraberlik ruhuyla hareket ediyoruz. Böyle bir partide çok çalışmamız gerekiyor. Aslında bizlerin durup dinlenecek vaktimiz bile yok. Bütün kardeşlerimizin bu bilinçle hareket etmesi lazım. Yoksa Türkiye’nin bu hedeflerine ulaşması mümkün olmaz. Çalışmak, gayret ve dua etmekten başka şansımız yok. Görevimiz, aldığımız emaneti hakkıyla yerine getirmek ve Türkiye’nin geleceğini güvence altına almaktır.”

Milletvekilleri olarak sadece yasama faaliyetleri ve komisyon toplantılarına katılmadıklarını, aynı zamanda Kütahya’nın sorunlarını takip ettiklerini de vurgulayan Nazlı, hükümetin farklı kademelerine bu sorunların giderilmesi için yerel yöneticilerle birlikte ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Bütün yöneticilerimizle ve milletvekillerimizle birleşerek, Başbakanımıza, Bakanlarımıza ve bürokratlarımıza yeri geldiğinde ziyaret ve toplantılar yapıyoruz. Konulara çözüm arıyoruz. Büyük projelerimize ciddi kaynak gerekiyor. Bu projelerimize kaynak ve finansman temin edebilmek için ilgili bakanlardan destek alma gayretindeydik. İnşallah 2018 yılı içerisinde bu kaynakları alacağız” ifadelerini kullandı.

Kütahya’nın UNESCO ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na alınmasının bir ilin sahip olabileceği en önemli prestijlerden biri olduğuna dikkat çeken Nazlı, “Kütahya şuanda dünyadaki 37 zanaat şehrinden bir tanesi. Sadece çini değil, bütün el sanatları bu kapsamda tescillenmiş oldu. Kütahya’nın bu alanda çalışma yapması gerekiyor. İnşallah bütün Kütahya esnafları, Çiniciler Odası ve diğer sivil toplum örgütleriyle böyle bir çalışmaya imza atarız. Ayrıca tüm Kütahya milletvekilleri olarak, Anadolu Ajansını ziyaret ederek, yerli otomobil konusunda Kütahya’nın yatırım yeri olabileceğini ve bunun Kütahya’dan üretilmesi için dillendirdiğimiz çağrıyı ulusal basına taşımış olduk” diye konuştu.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Eşsiz de buradaki konuşmasında şunları dile getirdi: “2019 seçimlerinin bizim için önemi çok büyük. 2019 seçimlerinde bir fark var. Genç seçmenlerimiz AK Parti’den önceki eski Türkiye’yi bilmiyor. Sadece yeni Türkiye’yi ve AK Parti iktidarını biliyor. 2019 seçimlerinde genç seçmenlerimiz bizler için çok önemli. Bizler bu görevi bıraktığımızda, eski Türkiye’yi bilmeyen bir kadro, yeni Türkiye’yi yönetmeye talip olacak. Bizim bunu onlara çok iyi anlatıp, onları 2019 seçimlerine en iyi şekilde hazırlamamız lazım. AK Parti’nin bütün kademelerindeki herkesin yaptığı görev kutsaldır. Çünkü yaptığımız bu kutlu yürüyüşü, Türkiye’yi ileri, güçlü ve daha istikbal vadeder hale getirmeye çalışıyoruz. Bunun için bütün üyelerimizin unvanı ve görevi ne olursa olsun, 2019 seçimlerine yüksek bir motivasyonla hazırlanması, bulunduğu yerdeki en küçük birimine bunu hissettirmesi lazım.”

Kasım ayı itibariyle çalışmaların ve hedeflerin sonuna geldiklerini ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 117 kilometrelik sıcak asfalt hedeflerinin, 100 kilometrelik bölümü tamamlamış olduklarına dikkat çeken Yılmaz, “Bugün köylerimizde altyapı sorunumuzu bitirdik, üstyapı olarak ta köy meydanlarına kamelyalar, çeşmeler, köy konakları ve düğün salonları yapıyoruz. İnşallah 2018 yılı içerisinde de teşkilatımızın, hükümetlerimizin ve milletvekillerimizin bize verdiği destek ile en güzel hizmetleri yapmaya devam edeceğiz” dedi. Yılmaz’ın konuşmasından sonra Kütahya Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla ilgili sunum gösterildi. Daha sonra kürsüye çıkan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş ise, gündemde herhangi bir erken seçimin olmadığını ifade ederek, “Biz yarın seçim olacakmış gibi hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Toplantı soru ve cevaplarla sona erdi.

Toplantıya AK Parti Kütahya Milletvekilleri Mustafa Şükrü Nazlı, İshak Gazel ve Ahmet Tan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Koordinatör Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, AK Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı Mehmet Eşsiz, AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanı Ceyda Çetin Erenler, AK Parti Kütahya İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Batur, il genel meclisi üyeleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve teşkilat mensupları katıldı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir