Belediyenin devam eden projelerini incelediler

1230

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, Belediye Başkanı Kamil saraçoğlu ile birlikte belediyenin devam eden proje çalışmalarını inceledi. Gezi kapsamında 1453 konutları, hayvan bakım evi inşaatı ile atık su arıtma tesisi incelendi.

1453 TOPLU KONUTLARI DEVAM EDİYOR

1453 Toplu Konut İnşaatını Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte gezen Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Parmakören Mahallesinde mevcut 300 dönüm arazi üzerine 72 bloktan oluşacak olan ve 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 şeklinde 1453 adet daire bulunmaktadır. Bu yapıların içerisinde; 1 adet pasaj, 1 adet ticari merkez, tenis kortları, futbol, basketbol, voleybol sahaları ve halı saha ile birlikte 2 adet su deposu ve açık otopark olacak.

300 dönümlük arazide kurulan Parmakören 1453 Toplu Konut projesinin, 280 milyon TLye mal olduğunu belirten Başkan Saraçoğlu, “Kütahya da yeni bir şehir doğuyor. İnşaat kalitesi ve yapısı ile şuana kadar yapılan inşaatların üzerinde bir kalite gözeterek bu projemizi gerçekleştiriyoruz” dedi.

HAYVAN BAKIM EVİ İNŞAATI

Kütahya Belediyesi Hayvan Bakım Evi inşaat çalışmaları devam ediyor. Bölgede örnek bir proje olan Hayvan Bakım Evi inşaatını, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte gezen Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, “Bölgede örnek bir proje olan Hayvan Bakım Evi inşaatını hayvanların daha iyi bir ortamda barınması ve mevcut hayvan barınağının yetersiz gelmesi nedeni ile yapımına başlanan Hayvan Bakım evinde eğitim amaçlı yaklaşık 50 kişilik kapalı amfi ve görsel yayın imkanları, ameliyathane yenileme ve genişletme çalışmaları, hospitalizasyon odası (müşade odası) gibi bir çok kapsamlı yer bulunuyor” dedi.

Saraçoğlu, yabani kuşların rehabilitasyonu amacıyla uçuş imkanlarının olacağı uzunluk ve yükseklikte fileli alanları, anne ve yavru kediler için geniş sosyal alanı olan doğal yaşam sahaları ve rehabilitasyon yapılan köpekler için doğal mağaralar, hasta ve yaralı hayvanlar için yeni barınakların bulunduğu Hayvan Bakım evinde yapım çalışmaları hızla devam edildiğini kaydetti.

ATIK SU ARITMA TESİSİNDE İNCELEME

Atık Su Arıtma Tesisinin kısa süre içerisinde tamamlanacağını belirten Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; “Tesisin yüzde 85’i Avrupa Birliği fonlarından, yüzde 6’sı Çevre ve Şehircilik Bakanlığından, yüzde 9’u da Kütahya Belediyesi kaynaklarından karşılıyoruz. Tesis Kütahya’ya yapılan en büyük yatırımlar arasında yer alıyor. Kütahya’nın yaklaşık 458 bin olan nüfusunun atık suyunu arıtabilecek modern bir tesis olacak. Tesiste sadece arıtma değil, buradaki çamuru da kurutarak enerji üretimi yapacağız. Ayrıca kurutacağımız çamuru çiftçilerimize de kazandıracağız” diye konuştu.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir