Kayak Merkezi için zirvede toplantı

1129

Kütahya’nın Gediz ilçesindeki Murat Dağı Termal Turizm Merkezi Master Planının, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğünce onaylanmasının ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir ve beraberindeki heyet incelemelerde bulundu.

“MURAT DAĞININ KAYAK PİSTLERİ İDDİALI”

Murat Dağı Termal Kayak Merkezi Master Planının ilk uygulama toplantısı Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında 2 bin 312 metre yükseklikteki Murat Dağı’nın 1450 metrede bulunan Murat Dağı Termal Turizm Merkezi’nde yapıldı.

Murat Dağı’nın devlet nezdinde kabul edilmiş Türkiye’nin 22. kayak merkezi olduğunu belirten Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, “Murat Dağı’ndaki pistlerimiz Türkiye ortalamasının üzerinde ve iddialı. Bölgesel anlamda büyük bir gelişme potansiyeli yaratacak bir imkana sahibiz” dedi.

Başkan Saraoğlu, Murat Dağı Termal Turizm Merkezi Master Planı çerçevesinde, 200 bin TL’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, 57 bin TL’nin de Özel İdare tarafından olmak üzere toplamda 257 bin TL harcanarak bundan sonraki yatırım ve tesis çalışmalarının hazırlanan imar planına göre yapılacağını belirtti.

“MASTER PLANININ ONAYLANMASI SEVİNDİRİCİ”

Murat Dağı Termal Turizm Merkezi Master Planının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanmasının sevindirici olduğunu kaydeden AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, “Sayın Valimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu sene sezonu biraz kaçırdık ama Murat Dağı ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığından bu sene onay çıktı. Bu onay çok önemli, uzun zamandır takip ettiğimiz bir konuydu. Onay çıkınca biraz rahatladık. Çıkmasaydı bütün emeklerimizin boşa gitmesi gibi bir sonuç olacaktı” dedi.

“MURAT DAĞI BÜYÜK BİR NİMET”

8 sezondur kayak yapılan Murat Dağı Termal Kayak Merkezi’nin potansiyelinin çok gerisinde olduğunu aktaran Vali Ahmet Hamdi Nayir yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Murat Dağı’nın cazibeli bir yer haline gelmesiyle birlikte Kütahya kadar çevre illerin de kazanacağının altını çizen Vali Nayir, “Murat Dağı’nda çok güzel projeler var. Allah büyük bir nimet vermiş. Hem her yıl belli bir oranın üstünde kar alan bir dağımız var hem de dağın 1450 metresinde sıcak su var. İki güzelliği içinde barındıran çok fazla yer yok. Bu güzellikten il olarak, ülke olarak, bütün insanlık olarak istifade edilmesi lazım. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kabul edilmiş bir proje var, o projeye ait ayakları tamamlamaya çalışıyoruz. Orman izinleri, diğer oraya getirilecek malzemelerin tespitini yapıp gelecek sene sezonu kaçırmadan o işleri takip etmeye çalışacağız. Murat Dağı’nın büyük nüfus taşıyan yerlere olan yakınlığı çok önemli. Biz her Zafer Kalkınma Ajansı toplantılarımızda heyecanımızın büyük bir kısmını Uşak’ın da paylaştığını görüyoruz. Murat Dağı çok cazip bir yer olursa buradan çevre illerimizde kazanacak. Geçen sene 2 milyon TL paramızı bağlantı yolu için kullandık. Murat Dağı’ndaki işimiz basamak basamak ilerliyor, inşallah istediğimiz noktaya kadar yükseleceğiz” diye konuştu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir ile beraberindeki protokol üyeleri daha sonra Murat Dağı ile Uşak bağlantı yolu, Kirazlı Yaylası ve Gökoluk Yaylası’ndaki bungalov evlerinde incelemelerde bulundu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir’in Murat Dağı incelemelerinde eşi Münevver Nayir, Gediz Kaymakamı Muhammet Önder’in eşi İlkay Önder ile Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu’nun eşi Mehtap Saraoğlu, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik’in eşi Birgül Çevik de yer aldı.

Toplantıya AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Gediz Kaymakamı Muhammet Önder, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz ile ilgili daire müdürleri katıldı.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir