Orman muhafaza memurlarına ‘uyuşturucu’ eğitimi

1113

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünde görevli orman muhafaza memurlarına uyuşturucu maddeler ve ekim alanları konusunda eğitim düzenlendi.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı iş birliği ile düzenlenen eğitim Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

İl jandarma komutanlığı personeli Fatih Dikmen ve Yasin Karadaş tarafından verilen eğitimde, kenevir bitkisi hakkında genel bilgiler aktarıldı.

Yasadışı kenevir ekiminin önemli ölçüde ormanlık arazilerde meydana geldiğini belirten il jandarma komutanlığı yetkilileri, orman muhafaza memurlarının aldıkları eğitim sayesinde, bitkiyi daha iyi tanıyarak, duyarlılıklarının arazide bir kat daha artacağını belirttiler. Muhafaza memurlarının ormanlık alanlarda kenevir bitkisine rastlamaları durumunda daha etkin görev alacaklarını ve bunun kenevir ekiminin önüne geçilmesi konusunda Jandarmaya katkı sağlayacağı bilgisi verildi.

Uyuşturucuyla mücadelede güvenlik güçlerine destek verecek olan orman muhafaza memurları, ormanların ve orman ürünlerinin korunması noktasında görev yaparken, Jandarma’ya da gençleri zehirleyen uyuşturucu konusunda yardımcı olmaktan mutluluk duyacaklarını belirterek, faydalı bir eğitim olduğunu söylediler.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir