Dumlupınar’a özel klip

1271

Kütahya’daki bir özel okulun öğretmen ve öğrencileri, Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yıldönümünde, Dumlupınar Şehitliğine dikkat çekmek için klip çekti.

“DUMLUPINAR ÇANAKKALE KADAR ÖNEMLİ”

Eğitim kurumunun İlkokul Müdürü Halil Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, hem cumhuriyetin kuruluşunun 94. yıldönümü farklı bir etkinlikle anmak hem de 137 bin şehidin bulunduğu “Dumlupınar Şehitliği”ni tanıtmak için klip çektiklerini belirtti.

Cumhuriyeti öğrencilere ve insanlara en iyi şekilde anlatmak için çalışma yaptıklarını dile getiren Aksoy, şöyle konuştu: “Cumhuriyetimizin 94’üncü yıldönümü için öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizle “Eledim eledim höllük eledim” türküsüne güzel bir klip hazırladık. Bilindiği gibi Dumlupınar Başkomutan Meydan Savaşı’nda 137 bin şehit verildi. Biz buranın tanınmamasına ve bilinmemesine çok üzülüyoruz. Çanakkale mutlaka çok önemli, Dumlupınar da bir o kadar önemlidir. Biz bu çalışmayla, Cumhuriyetin temellerinin atılmasında çok büyük önemi olan Dumlupınar ilçemizi ve şehitliğimizi tanıtmayı amaçladık. Bu kliple burayı insanlara tanıtmak istiyoruz. Bu çalışmada emeği geçen idaremize, öğretmen, öğrenci ve velilerimize çok teşekkür ediyorum.”

Klip çalışmasında görev aldığı için mutlu olduğunu aktaran okulun rehber öğretmeni Esra Özevren de “Etkinlikte görev aldığım için gurur duyuyorum. Çok keyifli ve verimli bir etkinlik oldu. İnşallah bu kliple Dumlupınar’ımızı tanıtacağız.” diye konuştu.

Klip çalışmasında görev alan 8’inci sınıf öğrencisi Ilgın Ballık ise şehitliğe gittiğinde çok duygulandığını, kliple şehitliğin tanıtılmasına katkı sağlanacağı için çok mutlu olduğunu ifade etti.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir