‘Kütahya’da yatırımcı eksik’

1370

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, 15 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Afyon ve Uşak’tan daha fazla hizmet aldıklarını ve Kütahya’da üçüncü şahıs yatırımlarının eksik olduğunu bildirdi. Çetinbaş, yatırımcılara her türlü desteği verdiklerini söyledi.

AFYON VE UŞAK’TAN FAZLA HİZMET ALIYORUZ

Gazetecilerle düzenlenen toplantıda bir araya gelen Çetinbaş, Kütahya’ya kamu yatırımlarının fazlasıyla geldiğini, yatırım getirmek için her şeyi yaptıklarını kaydeden Çetinbaş, 15 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Afyon ve Uşak’tan daha fazla hizmet aldıklarını belirtti.

Nüfusa göre en fazla hizmet alan illere internetten bakılabileceğini ifade eden Çetinbaş “Nüfusa oranla Eskişehir’den fazla yatırım almışız. O zaman üçüncü şahıs yatırımlarında eksiklik olduğu ortaya çıkıyor. Mesela Eskişehirliler Kütahya’ya gıpta ediyor ama gelip burada yatırım yapmıyor. Çünkü gidip kendi memleketine yatırım yapıyor. Ege Bölgesinde organize sanayi bölgelerini bedelsiz veren Kütahya’dan başka il yok. Sıfır liraya veriyoruz. 150 kilometre ilerimizdeki Gebze’de, 200-300 dolardan alıyorsunuz. Bunun dışında Kütahya’ya gelecek olan yatırımcılarımızı 5. Bölge teşviklerinden yararlandırıyoruz. Şırnak ve Batman ile aynı kategoride destek veriyoruz. Bir fuarda yatırımcının birine, ‘Gel Kütahya’daki Osb’den sana bedava arsa tahsis edeyim’ dedim. Zaten herkese bedava veriyoruz, Kütahya yatırım alsın diye. Her kolaylığı sağlayacağımızı söyledik. 5. bölge teşvik imkanlarındaki SGK’dan muaf olacağını ve vergi indiriminden yararlanacağını anlattım. Dediki, ‘Fabrikayı da yapar mısınız?’ Şuanda sadece onu yapmıyoruz. Karaman’daki bisküvi fabrikaları Karamanlıların. Konya’daki tesislerin çoğu Konyalıların. Bunu da Kütahyalıların yapması gerekiyor. Böyle gelişeceğiz. Birçok konuda önde olduğumuz vişne, kiraz gibi ürünlerin yanında termal ve tarih turizminde en iyi durumdayız. Bunlar yavaş yavaş yürüyor. Kütahya iyiye gidiyor. Hep birlikte Kütahya’yı daha iyi noktaya taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

“KÜTAHYA VEFALI BİR ŞEHİR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz’ın, “Kütahya hakkını aramıyor” şeklindeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine de değerlendirmede bulunan Çetinbaş, bunun üzerine, “Ben öyle düşünmüyor, Kütahya’yı ve Kütahyalıları seviyorum. Kütahya hem hakkını arıyor, hem de doğru ve faydalı bir hizmet gördüğünde siyasetçiyi de, o işi yapanı da bağrına basar. Kütahya kadirşinas insanların yaşadığı ilim irfan ve medeniyet şehri vefalı bir kent. Ben başkanın Kütahya’nın ilçe, belde ve köylerini gezmesini, teyzelerin elini öpmesini, köyde sigarasını tellendiren gence “merhaba” demesini tavsiye ederim. Kütahya halkı hakkını da arar, sözünü de söyler, takdirini de ortaya koyar. Elbette bizim partimizde eleştirilecek ve seçim sandığı önüne geldiğinde elini vicdanına koyacak, kim doğruyu söylüyor?. Kim bu memlekete hizmet eder?. Bunları düşünerek oyunu kullanacak. Kütahya böyle yapıyor. Dolayısıyla Kendi temsil ettiği siyasi partiyi sevmiyor ve benimsemiyorsa Kütahya halkını eleştirmek yerine kendisine CHP zihniyetini gözden geçirmesini tavsiye ederim” diye konuştu.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir