Üzümlü barajı’nda çalışmalar hızla sürüyor

1186

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Kütahya’da inşa edilen Gürkuyu Üzümlü Barajı’nda çalışmalar hızla devam ediyor.

Gövde dolgu çalışmaları yüzde 35 seviyesine ulaşan Üzümlü Barajı Kütahya’nın Gediz İlçesinde bulunuyor. Temelden yüksekliği 48 metreyi bulan baraj kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa ediliyor.

8 BİN 170 DEKAR ZİRAİ ARAZİ SULU TARIMA KAVUŞACAK

DSİ tarafından 8 Aralık 2016 tarihinde inşaat çalışmalarına başlanan barajın dolusavak, dipsavak, memba batardosu ve enjeksiyon imalatları tamamlandı. Barajın sulama projesinin tamamlanması ile beraber 8 bin 170 dekar zirai arazi sulu tarıma kavuşacak.

Sulama projesini Eylül 2018 tarihinde hizmete almayı hedeflediklerini ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu “Bu projenin hizmete alınması ile birlikte bölgede ziraata dayalı sanayi gelişecek olup bu da bölge halkının sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine olanak sağlayacak ve refah düzeyini artıracak. Kütahya’da inşa edilen sulama projeleri ile yeni istihdam alanları açacağız ve çiftçilerimizin bereketine bereket katacağız” diye konuştu.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir