Okuma yazmadan önce ‘kodlama’yı öğreniyorlar

1289

Kütahya’da bir anaokulu, ‘Avrupa Kodlama Haftası’ etkinlikleri kapsamında öğrenciler için kodlama eğitimi düzenledi.

Nene Hatun Anaokuluna devam eden ve kodlamanın okul öncesi öğrenciler için hazırlanan kısmına katılan minikler, bu işin eğitimini almış okul önce öğretmenlerin nezaretinde kodlamaları gerçekleştiriyor.

Okul Öncesi Öğretmeni Funda Özel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupa’daki okullarda oldukça yaygın olan kodlama ile ilgili geçtiğimiz yıl eTwinning aracılığıyla internet üzerinden eğitim aldığını ve bu yıl da okulunda uygulamaya başladığını belirtti.

Avrupa’daki bütün okullar büyük bir hızla kodlama yapıldığını, Türkiye’de de yeni yeni kodlama eğitimleri ve çalışmaları yapıldığını dile getiren Özel, şunları kaydetti: “Bizim çocuklarımız da bunu yapabilir’ düşüncesiyle biz de bu yıl okulumuzda bu eğitimlere başladık. Kodlamada çocukların erken yaşlarda analitik ve sistematik düşünmesi, olay ve durum arasındaki bağlantıyı anlamaları gibi birçok beceriler kazandırabileceğimizi gördük. Artık tüketen değil de üreten bir nesil istiyoruz. Bunun için de kodlama eğitimlerine geçiş yaptık. Kodlamada bütün oyunların, teknolojik aletlerin yazılım tabanları oluşturuluyor. Tabi ki biz çocuklarımıza bu kadar ileri derecede olanları değil de okul öncesi olduğumuz için 5 yaşa uygun olan kodlama etkinliklerini başlattık. Burada da sonuçta çocuklarımız yazılımı öğreniyorlar.”

Kodlama etkinliği yapmak için okuma yazmanın şart olmadığını, henüz okuma yazma öğrenmemiş anaokulu öğrencilerinin de kodlama yapabileceğini de aktaran Özel, “Aslında kodlama da yeni bir dil. Kodlama başlama yaşı 5 yaş. Bu yıl 4 yaş grubuyla bu etkinliği yaptık ve gayet başarılı oldular. Neredeyse bütün öğrencilerim eğitimin ilk aşamasını tamamlayıp bitirebildi. Bunun ayrı bir mutluluğunu yaşadık. Ailelerimiz de bu durumdan memnunlar.” ifadelerini kullandı.

Eğitime katılan minikler ise uygulamadan memnun olduklarını ve kodlamayı çok sevdiklerini ifade ettiler.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir