Emekli profesörden DPÜ kütüphanesine anlamlı bağış

1320

İstanbul Üniversitesinden emekli Prof. Dr. Engin Meriç, kütüphanesinde bulunan yaklaşık 2 bin 500 adet kitap ve dergilerden oluşan eserleri Dumlupınar Üniversitesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphanesi’ne bağışladı.

DPÜ Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen bağış törenine Rektör Prof. Dr. Remzi Gören, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halis Aydemir, Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ramazan Köse, Jeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yaşar Kibici, Kütüphane Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Türkan ve öğrenciler katıldı.

DPÜ Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen bağış töreninde, Prof. Dr. Engin Meriç’in özgeçmişi hakkında bilgiler verdi.
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Remzi Gören şunları dile getirdi: “Prof. Dr. Engin Meriç hocamız bilim dünyamız için önemli bir değerdir. Emekliliğinden sonra bile büyük eserler vermeye devam etti. Birikimini, yaklaşık 2500 eseri Üniversitemize bağışladı. Bizi tercih etmesinde Kurtuluş Savaşı’mızın en kanlı mücadelesinin verildiği Dumlupınar Savaşı’nın ve bu savaşta canını veren aziz Şehitlerimizin hatırası etkili olmuştur. Prof. Dr. Engin Meriç hocamız kıymetli birikimini bizlere emanet ettiği için kendisine teşekkür ederiz.”

Kütüphane Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Türkan, bağışladığı kitaplar sayesinde kütüphanenin zenginleşmesinde katkılarından dolayı Prof. Dr. Engin Meriç’e şükranlarını sundu.

Kendisi adına düzenlenen törende Prof. Dr. Engin Meriç ise şunları kaydetti: “Kitap tutkunuyum. Çok sayıda kitabım var. Emekli olduktan sonra bile 130 civarında yayın yaptım. Aklım hep kitaplarda ve özellikle de kitaplarıma değer verecek yeni yer aramaya başlamıştım. Dumlupınar Üniversitesi’nin bu konuda kitaplarıma sahip çıkacağına güvenim tam. Dumlupınar Savaşları beni çok derinden etkilemiştir. Ailemizden bu savaşlarda şehit verdik. Kurtuluş Savaşı’nın ve Dumlupınar Savaşı’nın değerlerine ve Şehitlerine sahip çıkan Dumlupınar Üniversitesi’ne kitaplarımı bağışlama kararı aldım. Bana gösterdikleri ilgiden dolayı Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğüne, Dumlupınar Üniversitesi Kütüphane Daire Başkanlığına ve Jeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yaşar Kibici hocamıza teşekkürlerimi sunuyorum.”

Prof. Dr. Engin Meriç’in özgeçmişi: 1936 İstanbul’da doğan Prof. Dr. Engin Meriç, 1960 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde 44 yıl çalıştı. 2003 yılında emekli oldu.

1993 yılında TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası değerlendirmesi sonucunda Altın Çekiç Ödülü kazandı. Aynı yıl ABI (American Biyographical Instute) tarafından hazırlanan Dünya’da 5000 Bilim İnsanı Listesi’ne girdi. 2012 yılında, Prof. Dr. Engin Meriç’e ABI tarafından Altın Madalya verildi. Emekli olduktan sonra 130 yayın yapan Prof. Dr. Engin Meriç, toplamda 325 yayına imza attı. 70 civarında yurtdışı yayını bulunan Prof. Dr. Engin Meriç’in yayınlamış 10 kitabı bulunmaktadır. Kariyeri boyunca idari görevlerde de bulunan Prof. Dr. Engin Meriç, dergi editörlüklerinde ve çeşitli komisyonlarda görevler aldı. Prof. Dr. Engin Meriç evli olup bir kızı ve bir torunu vardır.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir