Din görevlileri yemekte bir araya geldi

1209

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla, İl Müftülüğü, Kuran Kursu hocaları ve din görevlilerine onuruna Kütahya Belediyesi tarafından yemek verildi.

Belediye Sosyal tesislerinde düzenlenen yemekte Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, müftülük ve din görevlileri, eşlik etti.

İl müftü yardımcısı Mehmet Aslaner’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar bir konuşma yaptı.

Hazırlar, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen yemeğe ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’na teşekkür ediyoruz. Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın hayırlara vesile olmasını diliyor, manevi güzelliklere, hizmet aşkımızın, şevkimizin daha da artmasına, din hizmetinde daha da verimli olabilmemize vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.” dedi

Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen yemekte din görevlileri ile bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Saraçoğlu, “Din görevlileri kutsal bir görevi icra ediyor, tüm arkadaşlarıma tüm dostlarıma yürekten kutluyorum Allah sizleri bu yolda güç kuvvet versin. Bu yolda emekleriniz boşa gitmeyecektir Allah kelamı söyleyen diller boş söz söylemezler. Biz millet olarak dinimizle ne kadar bütün olursak kimse bizi bir birimize düşüremez” diye konuştu.

“2014 Haziran ayından itibaren bütün camilerimizin temizliğini periyodik olarak yapmaktayız” diyen Saraçoğlu, “Camilerimize talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda camilerimizin çim döşemeleri sulama hatları ağaç budamalarını yapıyoruz. Ayrıca Camilerimize bank ve piknik masası ve talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda tente verilmiştir. Cami şehir ve medeniyet kavramları birbirine o kadar yakışıyor ki hiç biri bir birinden ayrılamaz. Belki şuan fark edilmiyor ama yıllar sonra bu fark ediliyor. Atalarımızın kurduğu her şehir camilerin etrafında genişlemiş camiler merkezi alanları haline gelmiştir camisiz bir meydan Camisiz bir şehir düşünmemiz mümkün mü? Cami olmayan hiçbir yerin hiç bir şehrin kıymeti yoktur Camiler hayattır, camiler okuldur, geleceğimiz olan çocuklarımız camilerin içerisinde büyümesi gerektiğini düşünüyorum. Camide içerisinde büyüyen çocuktan zeval gelmez. Bizler bu camilerin etrafına güzelleştirmek için elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz. Sizlerin görevi de kendiniz her zaman geliştirerek. Gençlerimizi camilerimize çekmek, gençliğimiz dinini İslam’ı bilirse geleceğimiz kurtarırız. Kütahya Belediyesi olarak şehir genelindeki 169. İbadethanemizi 15 günde bir temizliyoruz. İslam’ın kalbi camilerimizde görev yapan tüm cefakâr gönül erlerine şükranlarımı sunuyorum. Din görevlileri hayatın karanlık yollarında yürürken bize ışık tutan gönül erleridir. Camilerimize hizmet etmek bizim gönül ve iman borcumuzdur. Belediye olarak her türlü konuda yardıma hazırız“ ifadelerini kullandı.

Daha sonra Kütahya Belediyesi çalışmalarını içeren video ve İl müftülüğünün camiler ve din görevlileri haftası sinevizyonu izletildi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir